4 яйца, захар и брашно, само забърквам и пека-Почти всеки ден правя божествения пай на баба!-Видео
20 Април 2021
6065
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необичайно вкусен и ароматен домашен пай. Рецептата е проста, а вкусът е невероятен!
Съставки:
Тесто
- жълтъци - 4 бр.
- захар - 100 г
- масло - 130 г
- брашно - 350-400 г
- бакпулвер - 1,5 ч.л.
Пълнеж
- белгъци - 4 бр.
- захар - 130 г
- сметана - 400г
- ванилова захар 1 пакетче
- нишесте - 3 супени лъжици
- + череши 100 г (ако има такива) и 1 ч.ч.
нишесте
Процес на готвене:
- Смесете жълтъците със 100 г захар, добавете меко масло, разбъркайте.
- Добавете брашно и бакпулвер, замесете тесто.
- Разделете тестото на 2 части (едната малко по-голяма от другата). Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете в хладилника за 30 минути.
- Разбийте белтъците с миксер до пищна бяла маса, постепенно добавете захар (130 г), продължете да разбивате.
- Добавете ванилова захар, заквасена сметана и нишесте. Внимателно разбъркайте с бъркалка до гладка смес.
- Добавете черешите и разбъркайте.
- Покрийте дъното на формата (30 * 32 см) с пергамент, разпределете по-голямата част от тестото на дъното, изравнете.
- Изсипете пълнежа върху тестото, разнесете черешите и разтрийте втората част от тестото на едро ренде.
- Печете на 180º 40-45 минути.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари