Много скоро ще дойде един от най-дългоочакваните празници на всички православни хора -Възкресението на Христос. И това е страхотно време да съберем цялото семейство.
Тази година наистина искам да изненадам и приятно да угодя на всички гости.
И най-важното е, че децата ми определено ще се радват на изненадата, която ги чака за десерт. Въпреки, че съм сигурна, че този деликатес ще зарадва всички, защото е не само невероятно вкусен и полезен, но и много ярък и красив.
Желе у дома
Подготвили сме за вас една необичайна рецепта яйца на дъгата . Този десерт без съмнение ще се превърне в основен атрибут на масата ви за Великден!
СЪСТАВКИТЕ
- 100 мл черешов сок
- 100 мл прасковен нектар
- 100 мл ябълков сок
- 100 мл кисело мляко
ПОДГОТОВКА
В топла вода изсипете желатина и го оставете да набъбне в продължение на 20 минути.
Яйцата се измиват. В черупката, направете малка дупка и изсипете съдържанието на яйцето в купа. Черупката трябва да се измие във вода и да се изсуши. След това фиксирайте яйцата или в контейнера, в който сте ги купили, и после да сложите желатина вътре.
Сега започнете да приготвяте желатина. Изсипете чаша сок. Желето ще бъде естествено, така че използвайте соковете с различни цветове (праскова, череша, ябълка) и кисело мляко. Във всяка чаша се разрежда желатина и се разбърква добре.
За да направите десерта, трябва да добавите желе в черупките по 2-3 чаени лъжички, след това го поставете в хладилника за 5-10 минути, така че слоят да се хване. Направете така с всеки слой.
Напълнете яйчените черупки пълно и ги поставете в хладилника в продължение на 3 часа. След като желето е напълно втвърдено, обелете яйцето от черупката.
Поставете желираните яйца в красива чиния и ги поднесете на масата. Бон апетит!
Възможно е да се направи и такъв вариант на желе, както на снимка. Яйцата няма да излязат бели, но по свой начин много красиви. За да направите това, просто поставете шепа плодове в черупката, преди да запълните желето.
Не се страхувайте да експериментирате! Можете също да направите яйца от желета монофонични или оцветени.
И тези, които не искат да се забъркват с подготовката на яйчния черупки, могат да използват готовите форми на половинките яйца или пластмасови опаковки.
РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ
С помощта на стъпка по стъпка и проста рецепта можете да подготвите истинско Великденско чудо, на което всички домашни ще се радват.
Хареса ли ви тази идея за Великденски десерт? Кажете ни в коментарите, измислили ли сте какво ще приготвите за дома си за Великден? Може би някои ястия вече са станали традиция в семейството ви, ще се радвам да знам за вашия опит.
И не забравяйте да разкажете за рецептата за яйцата -дъги на вашите приятели, те ще ви бъдат благодарни за това!