40 минути ми трябваха и най-красивата украса за Великден е готова!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
40 минути ми трябваха и най-красивата украса за Великден е готова!
36210
Снимков материал: pixabay.com
40 минути ми трябваха и най-красивата украса за Великден е готова!

Много скоро ще дойде един от най-дългоочакваните празници на всички православни хора -Възкресението на Христос. И това е страхотно време да съберем цялото семейство.

Тази година наистина искам да изненадам и приятно да угодя на всички гости.

Затова дълго време мислех за Великденското меню и едва сега, ден преди Великден, мога да кажа, че съм напълно доволна от това, което сътворих.
И най-важното е, че децата ми определено ще се радват на изненадата, която ги чака за десерт. Въпреки, че съм сигурна, че този деликатес ще зарадва всички, защото е не само невероятно вкусен и полезен, но и много ярък и красив.

Желе у дома
Подготвили сме за вас една необичайна рецепта яйца на дъгата . Този десерт без съмнение ще се превърне в основен атрибут на масата ви за Великден!
СЪСТАВКИТЕ

  • 100 мл черешов сок
  • 100 мл прасковен нектар
  • 100 мл ябълков сок
  • 100 мл кисело мляко
  •  


ПОДГОТОВКА

В топла вода изсипете желатина и го оставете да набъбне в продължение на 20 минути.

Яйцата се измиват. В черупката, направете малка дупка и изсипете съдържанието на яйцето в купа. Черупката трябва да се измие във вода и да се изсуши. След това фиксирайте яйцата или в контейнера, в който сте ги купили, и после да сложите желатина вътре.

Сега започнете да приготвяте желатина. Изсипете чаша сок. Желето ще бъде естествено, така че използвайте соковете с различни цветове (праскова, череша, ябълка) и кисело мляко. Във всяка чаша се разрежда желатина и се разбърква добре.

За да направите десерта, трябва да добавите желе в черупките по 2-3 чаени лъжички, след това го поставете в хладилника за 5-10 минути, така че слоят да се хване. Направете така с всеки слой.

Напълнете яйчените черупки пълно и ги поставете в хладилника в продължение на 3 часа. След като желето е напълно втвърдено, обелете яйцето от черупката.

Поставете желираните яйца в красива чиния и ги поднесете на масата. Бон апетит!

Възможно е да се направи и такъв вариант на желе, както на снимка. Яйцата няма да излязат бели, но по свой начин много красиви. За да направите това, просто поставете шепа плодове в черупката, преди да запълните желето.

Не се страхувайте да експериментирате! Можете също да направите яйца от желета монофонични или оцветени.

И тези, които не искат да се забъркват с подготовката на яйчния черупки, могат да използват готовите форми на половинките яйца или пластмасови опаковки.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ
С помощта на стъпка по стъпка и проста рецепта можете да подготвите истинско Великденско чудо, на което всички домашни ще се радват.

Хареса ли ви тази идея за Великденски десерт? Кажете ни в коментарите, измислили ли сте какво ще приготвите за дома си за Великден? Може би някои ястия вече са станали традиция в семейството ви, ще се радвам да знам за вашия опит.

И не забравяйте да разкажете за рецептата за яйцата -дъги на вашите приятели, те ще ви бъдат благодарни за това!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft