400 г череши, 2 яйца, мляко и брашно-Нищо продукти, а каква вкусотия става за нула време-3...
24 Юни 2019
8466
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Класически черешов пай
Минимум от съставки и време - и страхотният десерт е готов! Черешата дава приятна тръпчивост на този пай, а миризмата на печено е просто очарователна.
Съставки :
- 400 г череши (без костилка)
- 125 г захар
- 3 жълтъка
- 2 яйца
- 1 чаша сметана с ниско съдържание на мазнини
- 20 г ванилия
- 0.5 чаша прясно мляко
- 0.5 чаша брашно
- 50 г масло
Готвене :
- Разбийте млякото, яйцата, жълтъците и сметаната в дълбока купа.
- В отделен съд, смесете брашното, захарта, ванилина. Постепенно слагайте яйчната маса и разбърквайте, за да избегнете бучки. Готовото тесто се слага за 1 час в хладилника.
- Намажете тавичка с масло и поръсете с брашно. Изсипете половината от охладеното тесто в нея и веднага го изпратете в пещта, загрята до 180 градуса за 5-10 минути.
- Сухите череши се изсипват върху основата и се покриват с останалото тесто. Печете във фурната, докато е готов. Това може да отнеме 40-60 минути. Отстранете пая от формата, когато тя е напълно охладена.
Черешов пай
Добре известният телевизионен водещ и готвач предлага своя версия на пай с череши. Тъй като съставът включва замразени плодове, той може да бъде безопасно приготвен през зимата.
Съставки :
- 200 г замразени череши
- 50 г кафява захар
- 6 супени лъжици брашно
- 3 яйца
- 1 ч. л.
бакпулвер
0.5 чаша мляко
сол
Готвене :
- Разбийте яйцата със захар, докато се образува гъста пяна.
- Без да сприрате да разбивате, добавете бакпулвера и брашното в масата на яйцето (1 супена лъжица в даден момент). В самия край влезте в тънка струя мляко. Разбива се до получаване на хомогенна маса.
- Размразете черешите, изцедете излишната течност, отстранете костите, ако има такива.
- Смажете тавата за печене с масло. Поставете черешата на дъното, след това я изсипете с тесто.
- Изпратете в пещта, загрята до 180 градуса (не повече от 40 минути). Готовността на тортата може да се провери с клечка за зъби. Как да изключите фурната, оставете десерта да стои още 20-25 минути вътре, така че да не потъне.
Малинов пай от Жерар Депардьо
Известният френски актьор обича да готви в свободното си време. Предлагаме ви десерт с малини и без мляко.
Съставки :
- 0,5 кг малини (пресни или замразени)
- 200 г заквасена сметана
- 150 г брашно
- 100 г масло
- 4 супени лъжици захар
- 2 яйца
- 1 жълтък
- 0,5 ч. л. бакпулвер
Готвене :
- В дълбока купа смесете брашното с бакпулвера. Направете кладенче Алтернативно добавете захар, сол, добавете меко масло, жълтък. Разбъркайте добре всичко (тестото не трябва да се залепва за ръцете). За по-добра консистенция добавете малко вода.
- Увийте получената маса в прилепващо фолио и го оставете в хладилника за 1 час.
- Смесете сметаната с останалата захар, яйцата. Разбъркайте добре до гладкост.
- Разточете тестото в тънък слой. Смажете тавата за печене с масло. Пробийте тестото с вилица и вкарайте за 10 минути във фурната, загрята до 210 градуса.
- След като основата е напълно охладена, сложете малините и покрийте с останалото тесто. Оставете за печене още 10-15 минути.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари