400 г дробчета, яйца, щипка сушен чесън и панираме-Дробчетата пане стават сочни и вкусни, за чудо и приказ

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
400 г дробчета, яйца, щипка сушен чесън и панираме-Дробчетата пане стават сочни и вкусни, за чудо и приказ
400 г дробчета, яйца, щипка сушен чесън и панираме-Дробчетата пане стават сочни и вкусни, за чудо...
885
400 г дробчета, яйца, щипка сушен чесън и панираме-Дробчетата пане стават сочни и вкусни, за чудо и приказ
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Как правилно да готвите пилешки черен дроб в тесто

За да излезе тестото успешно, трябва да следите неговата консистенция . Ако се окаже твърде течно, трябва да добавите още малко брашно. В обратната ситуация, когато видите, че тестото е гъсто, трябва да налеете вода в него. важно! Тестото ще залепне по-добре за парчетата черен дроб, ако първо ги оваляте в пшенично брашно.

Необходими съставки:

  • 400 г дробчета
  • 2 с.л. майонеза
  • 2 яйца
  • 2 с.л. пшенично брашно
  • сол на вкус
  • смлян черен пипер на вкус
  • 3 с.л.
вода
  • 1 щипка сушен чесън
  • слънчогледово олио за пържене
  • Метод на готвене:

    • Измийте старателно черния дроб. Отстраняваме всички ципи и и вени, отрязваме мазнината.
    • Нарежете черния дроб на порции. Изсушете го с помощта на хартиени кърпи. Сол и черен пипер.
    • Разбийте яйцето в дълбок съд. Добавете майонезата, сух чесън, сол и смлян черен пипер. Смесете всички съставки старателно.
    • Добавете пшенично брашно към яйчената смес. Налива се чиста вода. Всичко се разбърква добре.
    • Загрейте тигана със слънчогледово масло. Потопете дроб в тестото.
    • Запържете го в тиган за 4-5 минути от всяка страна.

    Ако при пробиване видите, че дробът е леко розов, значи е готов. По-добре е да поставите пържените парчета върху хартиена кърпа, така че да абсорбира излишната мазнина. Можете да сервирате пилешки черен дробчета в тесто с всяка гарнитура. Перфектно допълва вкуса на картофено пюре, кисели краставички. Трябва да направите и доматен сос с билки за дробчетата. Ще стане много вкусно!

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft