Как правилно да готвите пилешки черен дроб в тесто
За да излезе тестото успешно, трябва да следите неговата консистенция . Ако се окаже твърде течно, трябва да добавите още малко брашно. В обратната ситуация, когато видите, че тестото е гъсто, трябва да налеете вода в него. важно! Тестото ще залепне по-добре за парчетата черен дроб, ако първо ги оваляте в пшенично брашно.
Необходими съставки:
- 400 г дробчета
- 2 с.л. майонеза
- 2 яйца
- 2 с.л. пшенично брашно
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
- 3 с.л.
Метод на готвене:
- Измийте старателно черния дроб. Отстраняваме всички ципи и и вени, отрязваме мазнината.
- Нарежете черния дроб на порции. Изсушете го с помощта на хартиени кърпи. Сол и черен пипер.
- Разбийте яйцето в дълбок съд. Добавете майонезата, сух чесън, сол и смлян черен пипер. Смесете всички съставки старателно.
- Добавете пшенично брашно към яйчената смес. Налива се чиста вода. Всичко се разбърква добре.
- Загрейте тигана със слънчогледово масло. Потопете дроб в тестото.
- Запържете го в тиган за 4-5 минути от всяка страна.
Ако при пробиване видите, че дробът е леко розов, значи е готов. По-добре е да поставите пържените парчета върху хартиена кърпа, така че да абсорбира излишната мазнина. Можете да сервирате пилешки черен дробчета в тесто с всяка гарнитура. Перфектно допълва вкуса на картофено пюре, кисели краставички. Трябва да направите и доматен сос с билки за дробчетата. Ще стане много вкусно!