Факт е, че зелените зеленчуци са много здравословни, но белите зеленчуци може да крият два пъти повече хранителни стойности като калций и магнезий.
Както всеки друг зеленчук от семейството, съдържа голямо количество фолиева киселина. Отличен боец срещу рака, укрепва костната тъкан и подобрява здравето на кръвоносните съдове.
Гъбите имат малко калории, нямат мазнини, нито холестерол, нямат глутен, имат много малко количество натрий, богати са на селен, калий, витамин D и В3. Вкусни, лесни за приготвяне и ви помагат в борбата с килограмите .
Вече е известно, че чесънът е най-добрият борец срещу грипа и настинките. Неговите антиоксидантски свойства подобряват имунитета. За да използвате по най-добрия начин, първо го нарежете и го оставете да престои преди да го сварите.
Химикалите, които се съдържат в белия лук са добри срещу възпаление на мускулите и облекчават симптомите на артрит. Освен това, консумацията на лук намалява риска от сърдечни заболявания и диабет.
Един картоф със среден размер съдържа 163 калории и 940 милиграма калий. Картофите съдържат и витамин С, В6 и магнезий.