5 кухненски предмети, които имат срок на годност и когато изтече стават много опасни за здравето ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
5 кухненски предмети, които имат срок на годност и когато изтече стават много опасни за здравето ви
24089
Снимков материал: pixabay.com
5 кухненски предмети, които имат срок на годност и когато изтече стават много опасни за здравето ви

Много от нас имат поне един кухненски предмет, който го използва много отдавна и със сигурност не им идва наум, че той трябва да се изхвърли. Както и продуктите, които готвите в тях, така и дъските за рязане или някои от формите за сладки имат срок на годност.

Ето няколко предмети, които повече не трябва да използвате, защото могат да бъдат опасни за здравето ви:


1 . Дървени кухненски прибори

Комплектът, който е направен от дърво може да използвате до 5 години или докато не забележите пукнатини и промяна на цвета. Не забравяйте, че дървото е материал, който корозира и който поглъща миризми, влага и бактерии.

Именно, затова е необходимо дървените аксесоари да миете веднага след употреба и да не сушите на влажни места.


2.

Гумени или силиконови шпатула

Шпатулите издържат до 2 години или докато не променят цвета си или части от тях започват да се отделят и падат. Някои от шпатулите са изработени от две части, така че ако имате такава шпатула в дома е необходимо допълнително да се грижите за нейното почистване.

Това е така, защото, между частите, които се сливат се събират много бактерии, така че ако не можете да изчистите добре, най- хубаво е да спрете да ги използвате.


3. Т ефлонова съдове

Тези съдове издържат до 3 години или докато не забележите, че материалът на повърхността на съда започне да се отлепва.

За да продължите да ги използвате по-дълго е най-добре, ако имате възможност, да ги закрепите на стената вместо директно да съхранявате заедно с други съдове.


4. Пластмасови дъски за рязане

Дъските изработени от пластмаса имат срок на годност до 3 години или докато на тях няма достатъчно дълбоки следи от острието, за да не можете да ги изчистите.

Също така най-добре е да имате специални дъски за рязане за различните видове продукти. Месото и рибата е необходимо да режете на различна дъска от плодовете и зеленчуците.


5. Малките кухненски ножици

Те издържат до 5 години или докато не забележите по тях ръжда. Ако искате повече да ви издържат добре е поне веднъж седмично да ги острите.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft