Хората все повече мислят за факта, че сладките от магазина са безполезни, тъй като съдържат доста количество захар и химически добавки.
Затова е полезно да помислите за вашето здраве и да намерите достоен естествен заместител. Днес ще ви кажем колко бързо и много лесно можете да си приготвите сладки от ядки, сушени плодове и зърнени храни .
Как да си направим домашни бонбони
Такива сладкиши са идеални за здравословно хранене в семейства, където има малки деца, те ще станат любим и популярен десерт.
Домашни бонбони със сушени кайсии и ядки
СЪСТАВКИТЕ
1/2 чаша мед
70 г горчив шоколад
5 орехи
40 г сушени кайсии
1 супена лъжица мляко
какао на прах и сусам за декорация
ПОДГОТОВКА
Разчупете и разтопете горчивия шоколад (в микровълнова или водна баня).
Фино нарежете сушените кайсии и счукайте ядките.
Смесете разтопеният шоколад с ядките, сушените кайсии и меда, поставете ги в хладилника на хладно.
От получената смес направете малки топки.
Оваляйте ги в какао и сусам.
Шоколадови бонбони със смокини
СЪСТАВКИТЕ
250 g сушени смокини
100 грама натурален шоколад
1 супена лъжица масло
2-3 орехи
какао на прах за декорация
ПОДГОТОВКА
За кратко потопете смокините във вряла вода.
Разтопете шоколад на водна баня, добавете малко масло.
В долната част на смокинята направете разрез кръстосан и напълнете всеки плод с парчета орехи.
Сложете смокините във форма на трюфели
Потопете смокините в топъл шоколад, внимателно извадете и ги поставете върху формичката
Когато шоколадът започне да се втвърдява, преместете бонбоните в какао и украсете с фъстъци. След това ги поставете в хладилника за няколко часа.
Топки с лешници
СЪСТАВКИТЕ
1 чаша орехи
1 чаша лешник
1/2 чаша зелена елда
2 супени лъжици какао на прах
ПОДГОТОВКА
Натрошете зелената елда и ядките в пасатора.
Добавете орехите и какаото. Разбъркайте всичко до хомогенна маса.
Оформете топките със среден размер.
Меки ябълкови бонбони
СЪСТАВКИТЕ
1 супена лъжица сушени ябълки
1/2 чаша овесена каша
60 мл портокалов сок
2 супени лъжици кокосови стърготини
1 ч.л. канела
2 супени лъжици сироп по ваш избор
ПОДГОТОВКА
Разбъркайте овесената каша и ябълките в миксер или кафемашина.
В голяма купа комбинирайте ябълките, овеса със сироп, сока и канелата.
Завъртете топките и ги оваляйте в кокосови стърготини. Съхранявайте бонбоните в хладилника.
Трюфели с джинджифил
СЪСТАВКИТЕ
60 g какао на прах
4 супени лъжици. какаово масло
4 супени лъжици мед
4 супени лъжици портокалов сок
3 супени лъжици масло
1/2 супена лъжица пресен джинджифил
ПОДГОТОВКА
Разтопете какаовото масло на водна баня.
Отстранете разтопеното какаово масло от огъня, добавете масло и разбъркайте добре.
Добавете какаото, портокаловия сок, джинджифила и разбъркайте до гладка текстура.
Поставете масата в хладилника за 10 минути. След това оформете топчета
Завършените трюфели внимателно се овалят в какао и се слагат в хладилника.
Подгответе полезни витаминни бонбони от сушени плодове и ядки , които ще бъдат отличен заместител на бонбоните и захарта от магазините. Те ще ви помогнат да получите необходимите витамини, минерали и микроелементи, дайте сила и енергия за работа и отдих.
И не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!