5-те най- добри маринати за пилешко- с тях няма шанс месото да не ви стане божествено вкусно, крехко и сочно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5-те най- добри маринати за пилешко- с тях няма шанс месото да не ви стане божествено вкусно, крехко и сочно
5-те най- добри маринати за пилешко- с тях няма шанс месото да не ви стане божествено вкусно,...
504255
5-те най- добри маринати за пилешко- с тях няма шанс месото да не ви стане божествено вкусно, крехко и сочно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешкото е едно от най- често използваните на нашата трапеза и любимо на всички, но за съжаление не всеки път успяваме да го подготвим както трябва.

Ето една нова шега: опитен атлет знае рецептите за пилешки гърди по- добре от един опитен готвач. И наистина щеше да е смешно, ако не беше вярно. Пилешкото филе - съдържа на 100 грама само 2 грама мазнини и до 24 грама протеин !

[пилешки гърди маринати]

Пилешките гърди са печеливши за всеки обяд или вечеря. И когато нямате време, нито желание да прекарвате много време в кухнята - особено. Единствената отрицателна черта на месото е -  сухота на месото. Но ако е приготвено погрешно. И грешката е дълга и без марината, която след това може да се превърне в страхотен сос. Затова сега ще ви научим как да си го приготвите вкусно и сочно

 

Каква трябва да бъде марината за пилешко месо 

марина с кисело мляко, лимон и чесън

[пилешки гърди маринати]

Състав :

2 скилидки чесън
1 супена лъжица лимонов сок
250 мл кисело мляко 1% масленост
0,5 лук
черен пипер на вкус
1 супена лъжица мащерка
1 супена лъжица горчица

Готвене :

Обелете и накълцайте лука и чесъна. Добавете мащерката, горчицата, черния пипер, внимателно. Изсипете лимоновият сок и киселото мляко, разбъркайте.
Изсипете филето в марината, оставете за един час. Преди готвене, можете да го посолите.

Пчелна марината със соев сос

[пилешки гърди маринати]

Състав :

4 супени лъжици мед
2 супени лъжици соев сос
5-6 Чл. л. зехтин
0,5 ч.л. черен пипер
1 супена лъжица смес от сухи билки (мащерка, босилек, риган)

Готвене :

Смесете меда със соевия сос, добавете билките, черния пипер, залейте със зехтина
Мариновайте месото за един час, няма нужда от сол на продукта. Най-вкусното месо ще се окаже, ако го изпечете в комбинация с картофи.

Лимонена марината със соев сос

[пилешки гърди маринати]

Състав :

2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица лимонов сок
1 ч.л. лимонена кора
2 супени лъжици захар
4-6 скилидки чесън
1 ч.л. настърган корен на джинджифил
2-3 Чл. л. соев сос
черен пипер на вкус

Готвене :

Разбъркайте всички сухи съставки, добавете настъргания джинджифил, лимоновата кора, чесъна премина през пресата. Разбъркайте всичко с вилица. Добавете течните съставки, разбъркайте.
Мариновайте гърдите за 1-2 часа, след това се пекат цели или се запържват на резени.

Марината със заквасена сметана

[пилешки гърди маринати]

Състав :

100 мл заквасена сметана със съдържание на мазнини от 20-22%
2 ч.л. Дижонска горчица
1 ч.л. червен пипер
2 скилидки чесън
1 ч.л. къри на прах

Готвене :

Чесънът минете през пресата, добавете червен пипер, къри, горчица и заквасена сметана. Смесете всичко добре.
Сложете в марината филето, оставете за 2 часа, след това печете във фурната или на скара. Посолете 5 минути преди края на готвенето.

Винен мед с портокалов сок

[пилешки гърди маринати]

Състав :

1 портокал
2-3 Чл. л. мед
1 ч.л. настърган корен на джинджифил
100 мл бяло сухо вино
1 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица мащерка

Готвене :

Измийте внимателно портокала, отстранете кората от него, изцедете сока. Портокаловият сок се смесва с течен мед, добавете джинджифила, сушените подправки, лимонов сок. Изсипете виното, разбъркайте.
Потопете филето в марината за 1,5-2 часа.

Някои по-общи съвети за готвене пилешки гърди :

[пилешки гърди маринати]

Не добавяйте майонеза или оцет към марината. Майонезата е сос за студени предястия и салати, не е подходящ за печене. Оцетът е агресивно кисел, той ще изсуши гърдите още повече.

Не добавяйте сол към марината, тя извлича водата от месото и го прави много сухо. Солта трябва да се прибавя колкото се може по-близко до края на термичната обработка.

Нищо няма да помогне за добър вкус на продукта, ако месото вече е замразено-размразено няколко пъти. Намерете специализиран магазин, където се предлага охладена прясна продукция.

Има толкова много възможности за готвене на пилешки гърди, което е достатъчно за отделна кулинарна енциклопедия.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите ви!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft