5 яйца, чаша захар, чаша мляко и ядеш върховно Турско ШОКОЛАДОВО РЕВАНЕ: Толкова сочно, че всяка хапка се разлива по езика!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5 яйца, чаша захар, чаша мляко и ядеш върховно Турско ШОКОЛАДОВО РЕВАНЕ: Толкова сочно, че всяка хапка се разлива по езика!
5 яйца, чаша захар, чаша мляко и ядеш върховно Турско ШОКОЛАДОВО РЕВАНЕ: Толкова сочно, че всяка...
31670
Източник: За Жената
5 яйца, чаша захар, чаша мляко и ядеш върховно Турско ШОКОЛАДОВО РЕВАНЕ: Толкова сочно, че всяка хапка се разлива по езика!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Реването е сред най-любимите ориенталски сладкиши на балканските народи. Този път обаче ви предлагаме да го приготвите в шоколадов вариант и да се насладите на удоволствие, което не се кусва всеки ден.

Турско шоколадово реване с орехи - толкова е сочно, че буквално всяка хапчица се разлива върху езика. Ето какво ви трябва:

Турско шоколадово реване

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (измерени с чаша от 200 мл):

  • 5 яйца
  • 1 чаша захар
  • 1 ванилова захар
  • 1 чаша олио
  • 1 чаша прясно мляко
  • 2 чаши брашно
  • 5 супени лъжици какао
  • 1 бакпулвер

За заливката:

  • 3 чаши мляко
  • 1/2 чаша олио
  • 1 чаша захар
  • 1 ванилова захар
  • 5 супени лъжици какао
  • 100 г шоколад

За украса: 

  • орехи

турско шоколадово реване

Снимка: YouTube

ПРОЦЕДУРА:

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до сгъстяване на сместа. След това добавете олиото и млякото, след което разбъркайте за кратко. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Смесете всичко с миксер.

тесто реване

Снимка: YouTube

Изсипете сместа в тава с размери 36х21 см, покрита с хартия за печене и печете 30 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Докато блатът се пече, пригответе заливката. В тенджера се изсипват млякото, олиото, захарта и ванилията. Когато загрее и захарта се разтопи, добавете какаото и шоколада.

Разбъркайте и когато заври, оставете тенджерата настрана и я оставете да изстине малко.

Оставете изпеченият сладкиш се охлади за няколко минути, след което го обърнете, за да махнете хартията, след което го върнете обратно във формата. Набодете го с клечка за зъби и го нарежете на кубчета.

блат реване

Снимка: YouTube

След това залейте равномерно с шоколадовата заливка (горещо с горещо).

заливане реване

Снимка: YouTube

Охладете сладкиша добре в хладилник за една нощ. При сервиране всяко кубче се поръсва с малко смлени орехи.

шоокладово реване

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

парче шоколадово реване

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft