Почти всяка жена поне веднъж в живота е опитвала някаква диета. Диетите се движат от екстремни до нормални , имат различни видове храна и имат различни ефекти.
Има нации , които просто нямат дебели хора , защото с течение на годините , научили какво е добре за тялото и ума . Затова ви предлагаме 5 тайни от японците , които ще ви помогнат да промените лошите хранителни навици и да отслабнете без строги диети.
Три пъти ура !
Японската храна се приема с повече малки чинии и със сладки декорации. С красивата презентация и декорация първо им придавате угощение на очите , а след това бавно превключване и се наслаждавате на всяка хапка . С това давате на мозъка време да разпознае , когато сте сити и ви предпазва от преяждане. Когато храната се сервира в големи чинии , хората ядат 45 % повече, отколкото наистина е необходимо.
Това означава, че трябва да ядете , докато не постигнете 80% ситост. Това явление се нарича Хара Хачибунме и е един от най-добрите начини да контролирате количеството на храната, която въвеждате . Ако сте яли бавно , мозъкът ще има шанс да напомни на стомаха , че е сит , затова не забравяйте да дъвчете бавно.
Японската диета в голяма част се състои от зеленчуци, те служат по 4-5 парчета зеленчуци в едно хранене . Разбира се , техният зеленчуци е по-специфичен , но може да се намери навсякъде : гъби шийтаке , бяла ряпа , морски водорасли , дори и соя и се приготвят без използване на масло , което е страхотно за линията. Японците ядат по около 100 различни видове зеленчуци седмично , за разлика от 35-40 вида в западните култури. Включете различни видове зеленчуци при всяко хранене , без изключение и ще бъдете 100% здрави и слаби за кратко време.
За полезните омега-3 мастни киселини , които съдържа рибата се говори много , но японците са доказателство, че нейната хранителна стойност е истинска . Яжте повече вида риба : сьомга, риба тон , пъстърва , сардини и др. които има и в японската кухня. Помагат за безпроблемна работа на сърцето.
Днес има много продукти, които служат като заместител на месо. Соята и нейните продукти : тофу ( сирене от соя) , ферментирали зърна от соя, соеви семена , които имат специален начин на подготовка в японската кухня и добър заместител на месото , тъй като не съдържат наситени мазнини. Японците правят най-малко храна от соя , а соята със соса почти винаги е застъпен . Ако сте загрижени за натоварването от сол , има и соев сос с малко количество сол в него.