5-6 патладжана, 10 скилидки чесън и пей сърце! Зверски вкусно, малко пикантно и пие мноооого ракийка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5-6 патладжана, 10 скилидки чесън и пей сърце! Зверски вкусно, малко пикантно и пие мноооого ракийка:
5-6 патладжана, 10 скилидки чесън и пей сърце! Зверски вкусно, малко пикантно и пие мноооого...
9967
5-6 патладжана, 10 скилидки чесън и пей сърце! Зверски вкусно, малко пикантно и пие мноооого ракийка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Маринованият патладжан е една от любимите зимнини на българина. Днес ви предлагаме перфектната рецепта за маринован патладжан с чесън и подправки.

Става и за мезенце и като предястие, така че направете поне двойна доза, за да стигне за всички. Патладжаните по тази вкусна рецепта се получават много вкусни и леко пикантни. Опитайте:

Маринован чеснов патладжан

Продукти:

5-6 средни патладжана

10 скилидки чесън

3 супени лъжици кафява захар

2 чаши вода

100 мл 6% оцет

1,5 ч.л. сол

10 зърна черен пипер

5 дафинови листа

1 ч.л. растително масло

4 карамфилчета (може и без тях)

Приготвяне:

Обелете кората на патладжана и разрежете на две. Нарежете го на филийки и ги запържете в растително масло до златисто.

Всички останали продукти, освен чесъна, смесете в тенджера, сложете ги на огъня, изчакайте маринатата да заври, махнете от печката и оставете да изстине.

Нарежете чесъна на филийки.

Вземете подходящ съд за мариноване. Потопете всяка филийка от патладжан в маринатата и я поставете в съда, редувайки с резени чесън.

Залейте с останалата маринатата, така че патладжаните да плуват. 

Поставете за 3-5 дни в хладилник, а след това може и да опитате. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft