5 големи картофа и половинка кайма - за нула време спретнах тази райска вкусотия, а изчезна още по-бързо от чиниите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5 големи картофа и половинка кайма - за нула време спретнах тази райска вкусотия, а изчезна още по-бързо от чиниите:
5 големи картофа и половинка кайма - за нула време спретнах тази райска вкусотия, а изчезна още...
40433
5 големи картофа и половинка кайма - за нула време спретнах тази райска вкусотия, а изчезна още по-бързо от чиниите:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате картофи и кайма , днес ще ви предложим една уникално вкусна и оригинална на вид рецепта, с която гарантирано ще си оближете пръстите! Кюфтета върху канапе от картофено пюре , гарнирани с разтопен кашкавал - разкошно и на вид, и на вкус! Прави се много лесно, като за целта може да използвате останалото от предния ден картофено пюре и замразени кюфтета от фризера. Ето рецептата за тези чудни кюфтета върху картофени гнезда :

Кюфтета върху картофени гнезда

Продукти:

700 гр.картофи

70 гр.масло

1 яйце

200 гр.кашкавал

сол на вкус

За кюфтетата:

500 гр.кайма

1 глава лук

сол на вкус

черен пипер

1 домат

олио

кюфтета върху картофено канапе

Приготвяне:

Объркайте каймата с нарязания лук, сол и черен пипер на вкус.

Оформете от нея топки. Картофите обелете, нарежете и сварете до омекване. След това пюрирайте с парче масло, добавете сол, 1 сурово яйце и черен пипер на вкус, както и настъргания кашкавал (150 гр. от цялото количество).

От получената картофена смес с навлажнени ръце оформете големи кюфтета и ги подредете на дъното на предварително намазнена тавичка. Направете вдлъбнатина в средата на всяко гнездо от картофи, след което отгоре им поставете по 1 кюфте (топка от каймата). Върху всяко кюфте поставете резен домат, след което полейте ястието с тънка струйка олио и го сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

кюфтета с картофено пюре

Щом стане готово (кюфтетата хванат приятен загар), отгоре поръсете с останалия настърган кашкавал и върнете във фурната за още 5 минути.

Поднесете със сос по желание или прясна салата.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft