В края на 20 век френският специалист по хранене Пиер Дюкан разработи система за хранене, която позволи на хиляди хора да отслабнат бързо и за дълго време. 100% ефективно, веднага бе прието от холивудски знаменитости: Дженифър Лопес, Пенелопе Крус, Виктория Бекъм. Жени от цял свят побързаха да следват примера им и не сгрешиха.
Диетата на Дюкан не може да се нарече строга , по-скоро балансирана. Менюто е разнообразно и богато, като не се изключват дори десертите. Днес бързаме да ви споделим рецепти за здравословни сладки, подходящи за диетата на Дюкан.
Дюкански десерти
Съставките
500мл прясно мляко до 1%
2 жълтъка
Подсладител Stevia на вкус
1 ванилия
подготовка
Загрейте млякото, но не довеждайте до кипене. Добавете стевия и ванилията, разбъркайте.
Извадете купата от котлона, поставете в тиган, напълнен наполовина със студена вода.
Прехвърлете охладената маса в контейнер, изпратете я във фризера. След 2 часа, разбъркайте, върнете във фризера. След 2 часа повторете процедурата.
Шоколадови мъфини в чаша
Съставките
3оомл обезмаслено мляко на прах
1 ч.л. какао на прах
0,5 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
1 яйце
Подсладител Stevia на вкус
подготовка
Смесете и разбийте добре всички съставки. Подредете масата в силиконови форми или кръгове. Напълнете две трети от капацитета. Печете за 3 минути в микровълновата на пълен капацитет.
Шоколадов близър
Съставките
3 белтъка
3 сек л. какао на прах
0,5 ч.л. бакпулвер
2 с.л. л. подсладител от стевия
подготовка
Загрейте фурната до 150 градуса. Разбийте белтъците с подсладител и бакпулвер за 8-10 минути. Пяната трябва да е гъста и стабилна.
Влейте внимателно какаото, разбъркайте. С чаена лъжичка поставете под формата на малки кръгчета върху хартия за печене, покрита с пергамент. Печете до готовност.
Ванилов пудинг
Съставките
250 мл обезмаслено мляко
2 с.л. л. подсладител или стевия
1 ванилия
1 супена лъжица желатин
подготовка
Загрейте млякото до 80 градуса, добавете ванилията, подсладителя и желатина. Бъркайте, докато желатинът се разтвори напълно. Извадете от котлона, изсипете във форма, охладете, изпратете в хладилника, докато се втвърди.
десерт с горски плодове
Съставките
200 г обезмаслена извара
1л мляко
Подсладител или Stevia на вкус
2,5 ч.л. желатин
50 г горски плодове (пресни или замразени)
50 мл вода
подготовка
Разтворете желатина във вода съгласно инструкциите на опаковката. Смесете млякото с изварата и стевията, добавете желатина. Разбийте масата с пасатор, добавете плодовете.
Сложете масата във форма и изпратете в хладилника, докато се втвърди.
Нискокалоричните десерти си струва да опитате не само за тези, които наблюдават фигурата си. Те са идеални за детска и терапевтична диетична храна.