Всички ги обичаме и не случайно много често присъстват на трапезата ни. Огромен плюс и основната причина за това е лекотата, с която се приготвя това месо и отличния му вкус . Такава съставка е трудно да се развали, освен че можете да я направоте по- сухичка или препечена, но някой хора пък точно това харесват
Освен това сме доказала с куп рецепти, че филето се оказва не само сочно, но и фантастично нежно. Ако все още не сте запознати с тях, съветваме ви да разгледате следващия избор. Сигурни сме, че ще искате да приготвите пилешко филе по всеки един начин от споменатите
Топ 5 ястия от пилешки гърди
Един отличен начин да се пекат пилешки гърди е като леко ги панирате - парчетата месо се овалят в брашно, потопени в яйце и след това в галета. Но не забравяйте за една много пикантна съставка, която е много подходяща в тази рецепта - пармезан.
В голям брой салати с пиле може лесно да се объркате. Но безспорният фаворит е ястие с класическа комбинация от пиле и царевица . Добавете консервирана царевица, гъби, сирене, лук, чесън и майонеза - апетитна салата е готова!
Какво ще кажете за комбинацията от пилешко и горчица ? Печени по този начин филета в тандем с кремообразния сос става необичайно вкусно ястие.
Не забравяйте да подготвите патладжан с пилешко филе : просто редувайте парче патладжан парчче на зеленчук и месо, след което се пече във фолио.
В това ястие вкусът на пилешката гърда се разкрива възможно най-добре. Просто мариновайте пилето в сода, а след това в нишесте. Оваляйте парчетата в брашно и пържете - сочните късчета са готови!