5 луксозни ястия с пилешко филе - черешката на тортата на всеки празник:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5 луксозни ястия с пилешко филе - черешката на тортата на всеки празник:
5 луксозни ястия с пилешко филе - черешката на тортата на всеки празник:
185377
5 луксозни ястия с пилешко филе - черешката на тортата на всеки празник:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешките гърди са може би най-употребяваната част от пилето. Освен за скара и пилешки хапки, обаче, рядко се сещаме да ги приготвим по някакъв по-различен начин.

Освен това пилешкото месо има тенденцията да изсъхва, ако не спазим времето за приготвяне и предварителна подготовка. Днес ще ви представим цели 5 рецепти за луксозни ястия с пилешки гърди - подходящи и за ежедневието, и за празнична трапеза!

пилешки акордеони

Пилешки акордеони

Продукти:

3 пилешки гърди

6-8 броя гъби

домати 

100 г кашкавал

1 чаена лъжичка сушен чесън

1/4 ч.л. индийско орехче

сол, подправки и смлян червен пипер на вкус

2 - 3 с.л. растително масло

Приготвяне:

Измиваме пилешките гърди и изрязваме дълбоки жлебове отгоре, без да режем месото напълно - трябва да се получи подобен „акордеон от месо“.

акордеон от пиле

Сложете и трите нарязани гърди в намазнена тава за печене или по-дълбока чиния. В купа смесете солта и подправките с малко олио.

Натрийте със сместа парчетата месо старателно, като мажете и в разрезите.

мариновано пиле

Нарежете кашкавала на филийки. Измийте гъбите и доматите, и също ги нарежете на филийки.

Напъхайте и от трите продукта във всеки прорез.

пиле със зеленчуци

Печете в предварително загрята фурна на 180 ° C за около 30-35 минути.

Готово. Желаем ви добър апетит!

Пилешки рулца с песто и бекон

пилешки рулца

Продукти:

1 парче пилешки гърди

150 г филийки бекон

80 г кашкавал

40 г песто

Приготвяне:

Върху тавичка за печене поставете резени бекон един до друг и върху тях поставете пилешкото месо, в което сте направили предварително дълъг прорез по дължина. Посолете, напълнете с песто и поръсете с настърган кашкавал (или моцарела). След това завийте целите пилешки гърди в бекона.

пилешки рула в бекон

Печете в предварително загрята фурна на 200 ° C за около 30-35 минути. Готово. Ето как бързо да си създадете луксозен обяд. Желаем ви добър апетит! 

Фини пилешки гърди "sous vide" (су-вид)

крехки пилешки гърди

За тази рецепта се нуждаете от специални вакуумиращи пликове за готвене и устройство, което изтегля целия въздух от торбата (т.нар. "су вид"). Устройството е скъпо, но ще ви се отплати, ако искате да съхранявате повече месо или друга храна. Вакуумираните продукти остават свежи по -дълго, така че можете да ги съхранявате удобно в хладилника и фризера и заемат много по-малко място.

Продукти:

2 парчета пилешки гърди с кожа

смес от подправки на вкус

сол

масло

Приготвяне:

Посолете месото от двете страни и поръсете с подправки на вкус. След това го поставете в найлонови торбички, изсмучете въздуха и варете на ниска температура за около 1,5 часа.

пиле су вид

Извадете свареното месо от плика, подсушете с хартиени кърпи и запечете от двете страни в сгорещено олио.

пиле су-вид

Пилешко филе на скара с хрупкава коричка

хрупкаво пиле на скара

Продукти:

пилешки гърди

царевично или картофено нишесте

соев сос

сол на вкус

Приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на по-тънки филийки и леко ги начукайте. Посолете, оваляйте в нишесте, накиснете в соев сос и запържете от двете страни на скара или в горещ тиган. Желаем ви добър апетит!

хрупкаво пилешко филе

Пилешки гърди, изпечени във фолио

пилешки гърди във фолио

Продукти:

700 г пилешки гърди

сол и подправки на вкус

сушен чесън

слънчогледово олио

Приготвяне:

Смесете всички подправки в купа с малко олио, разпределете върху пилешките гърди и мариновайте поне 1/2 час. Направете купа от фолиото, поставете върху него маринованите пилешки гърди и ги пъхнете открити в предварително загрята фурна на 250 ° C за около 15 минути.

пиле във фолио

Много е важно да не отваряте вратата на фурната по време на печене. Готово. Пилешките гърди са нежни, сочни, с хрупкава коричка. Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft