5-минутен десерт , който понижава кръвната захар и регулира теглото.
Тиквата стимулира увеличаването на броя на клетките, произвеждащи инсулин и до известна степен възстановява увредените участъци на панкреаса.
Тиквата намалява риска от развитие на атеросклеротични процеси в големите и малките съдове.Тиквата подобрява състоянието при атеросклероза и церебрална исхемия. Тиквата стимулира производството на естествен инсулин.
Джинджифилът съдържа вещество, което може да неутрализира глюкозата в тялото, без да включва инсулин, което води до забележимо намаляване на нивата на кръвната захар.
Антиоксидантите в шам фъстъка забавят или напълно спират реакцията на гликиране на протеините, което води до дисбаланс в киселинно-алкалния баланс в организма и появата на диабет, който разрушава тъканите на човешкото тяло.
Това са трите основни съставки на вкусния десерт от тиква , който ви предлагаме днес:
5-минутен десерт от тиква
Продукти:
- 350 г тиква
- 3 яйца
- 300 мл прясно мляко
- 1 чаена лъжичка канела
- 0,5 чаена лъжичка сух джинджифил
- 1 чаена лъжичка подсладител на вкус
Приготвяне:
Разрежете тиквата наполовина и отстранете семките. Трябва ви парче приблизително 350 грама.
Поставете тиквата в плик за печене и направете няколко дупки с клечка за зъби. Печете във фурната при (356°F) или (180°C) за 35 минути.
Когато изстине, извадете пулпата с лъжица и пасирайте с блендер.
Счупете 3 яйца в отделна купа. Разбийте ги с миксер, докато станат на пяна. В отделна купа налейте 300 мл мляко и добавете 1 чаена лъжичка канела, 0,5 чаена лъжичка сух джинджифил и 1 чаена лъжичка подсладител на вкус. Разбъркайте. Ако тиквата е много сладка, няма нужда да я подслаждате.
Добавете тиквеното пюре и отново разбъркайте. Сложете на котлона да загрее и почти да заври, но не трябва да завира. Изсипете на тънка струйка топлата смес от мляко и тиква към яйцата и разбивайте непрекъснато с миксера.
Изсипете получената смес във форми или огнеупорни съдове, след което ги поставете в загрята на (338°F) или (170°C) фурна за 20-30 минути.
След това, след като се охладят до стайна температура, ги приберете в хладилника да се охладят за поне 1 час. Нарежете шамфъстъка за украса на десерта.
Полейте със сироп от агаве.
Да ви е сладко!