Вкусен и пухкав кекс с кисело мляко , който можете да приготвите буквално за няколко минути, а е с фантастичен вкус. Нежна консистенция, богат вкус и аромат.
Мек сладкиш без миксер
Продукти:
2 яйца
120 гр кристална захар
30 гр масло
250 мл кисело мляко или кефир
300 - 320 г - гладко брашно
10 грама бакпулвер
По избор:
100 г стафиди или 100 г шоколадов чипс или 100 г смлени ядки
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта с помощта на бъркалка.
Добавете разтопеното масло, киселото мляко и разбъркайте.
В тестото постепенно се добавят брашното и бакпулвера и се бърка с тел до гъсто и хомогенно тесто.
Добавете стафидите (или други сушени плодове) и разбъркайте отново.
Изсипете тестото във форма (10 * 22 см) и го поставете в предварително загрята фурна на 170 ° С за 30-35 минути.
Поръсете готовия и охладен сладкиш с пудра захар, смесена с ванилия.
Пожелаваме ви добър апетит! :-)