5 нови рецепти с ястия с яйца, край на скучните традиционни варени или на очи, с тези вкусотии ще искате всеки ден да ги хапвате

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5 нови рецепти с ястия с яйца, край на скучните традиционни варени или на очи, с тези вкусотии ще искате всеки ден да ги хапвате
5 нови рецепти с ястия с яйца, край на скучните традиционни варени или на очи, с тези вкусотии ще...
39003
5 нови рецепти с ястия с яйца, край на скучните традиционни варени или на очи, с тези вкусотии ще искате всеки ден да ги хапвате
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Защо мислите, че яйцата обикновено се хапват за закуска? В крайна сметка, ако се замислите, този начин на хранене се популяризира и при нас във филмите, и по телевизията. Диетолозите подкрепят тази идея, защото яйцата са истински протеинови бомби . Двойка яйца сутрин е достатъчна, за да се чувствате будни и енергични през целия ден.

Можете много дълго време да се чудите какви храни можете да закусите и кои не. И можете просто да вземете и да приготвите набързо яйца - опция, която винаги печели . Освен това такова ястие може да се направи дори в чаша! За да не се отегчавате всеки ден с едно и също, направихме за вас селекция от най-оригиналните закуски с яйца. Определено няма да ви писнат!

 

Кубински яйца

Съставките

8 яйца
500 гр. консервиран домат
3 супени лъжици готварска сметана 10%  или майонеза
1 лук
1  чушка
150 г кашкавал
1 супена лъжица масло
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
зелени на вкус

 

подготовка

Сварете твърдо яйцата, охладете и обелете. Нарежете ги наполовина по дължина, извадете жълтъците и ги омесете с вилица в купа. Настържете кашкавалът на едро ренде, смесете повечето с жълтъците.
Изсипете сметаната там, солта и черния пипер на вкус. Разбъркайте. Обелете лука и чушката, нарежете и запържете на среден огън за 3 мин.

Сложете доматения сок в тях.

Доведете сместа до кипене и оставете течността да се изпари, оставяйки я само една трета. Напълнете белтъците с тази смес, сложете ги върху лист за печене. Изсипете останалата течност от тигана.
Поръсете яйцата с настърган кашкавал, сложете във фурната, предварително загрята на 180 ° С за 15 мин. Поръсете готовите яйца с нарязан магданоз и сервирайте 

 

Печени яйца в авокадо

Съставките

2 авокадо
4 яйца
зелен лук на вкус
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
подправки на вкус

 

подготовка

Измийте и разделете авокадото наполовина, отстранете семената. С лъжица извадете малко каша в центъра на всяка половина. Яйцето трябва да се побере в дупката.
Увийте половините на авокадото с фолио и ги поставете във форма, така че да стоят здраво. Разбийте по едно яйце във всяка половина. Подправете със сол и подправете на вкус. Печете ястието във фурна, предварително загрята до 210 ° C, в продължение на 15 минути.

 

Фритата с гъби

Съставките

4 яйца
300 гр. печурки
1 лук
2 с.л. л. пармезан
сол на вкус
смлян черен пипер за наслада
зелени на вкус

подготовка

Смелете гъбите и лука, запържете ги в затоплен зехтин до златисто, сол и черен пипер на вкус. Настържете пармезана на едро ренде, разбийте яйцата с него до гладкост. Напълнете гъбите със сместа. Печете фритата във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 10 минути.

 

Яйца в питка

Съставките

2 яйца
2 питки
1 лук
300 гр. гъби
6 супени лъжици заквасена сметана или майонеза
черен пипер на вкус
зелени на вкус
сол на вкус

 

подготовка

Нарежете лука и гъбите. Запържете лука в сгорещено олио до златисто. След това добавете гъбите, запържете, докато течността се изпари. След това добавете заквасена сметана, гответе за няколко минути, сол и черен пипер добавете по ваш вкус.

Междувременно отрежете горната част на питките, извадете пулпата. Вътре сложете гъбите, добавете подправки. Чукнете по едно яйце вътре. Поставете ястието върху хартия за печене. Гответе яйцата в предварително загрята фурна до 180 ° C.

 

Яйчни рулца

Съставките

4 яйца
160 г извара
2 с.л. л. заквасена сметана или майонеза
3 скилидки чесън
0,25гр чушки
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус

 

подготовка

Разбийте яйцата с размах до гладкост, посолете и добавете черен пипер на вкус. Намажете малък тиган с олио и го загрейте. Изсипете яйцата на порции, пържете като палачинките за минута от всяка страна.
Получихме 4 палачинки със средна дебелина. Те не трябва да са прекалено тънки. Разбъркайте нарязан чесън и заквасена сметана в изварата, сол и черен пипер на вкус.

След това обелете чушките, нарязани на кубчета и добавете към изварата. Увийте пълнежа в палачинка, нарежете и закрепете с клечки за зъби.

Яйцата са най-добрата закуска . Всички страни по света са съгласни с това твърдение. Независимо дали става въпрос за английско пържено яйце с бекон или френски омлет, такива ястия ще заредят тялото ви с протеин за целия ден. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft