Печените във фурна ястия по някаква причина, винаги са ароматни, вкусни и всички ги предпочитат. Може би цялата тайна се крие в това, че миризмите не се разпиляват в апартамента, а се концентрират в затвореното пространство и без да намерят изход, запълват всяко парче месо или картоф.
Тези ястия, които ще ви предложим днес са необичайни, защото са прости, разбираеми и достъпни. И всяко от тях може да бъде приготвено за по-малко от час . Е, вижте, прочетете и добавете любимите си рецепти във вашата готварска книга.
Картофи изпечени с моркови
Съставките
- 450 гр моркови
- 6 картофа
- 60 мл зехтин
- сол, черен пипер, италиански подправки на вкус
Подготовка
- Загрейте фурната на 180 ° С.
- Обелете картофите и морковите. Нарежете на малки парчета или кубчета. Поръсете със зехтин. Оставете ги за 15 минути.
- Прехвърлете зеленчуците в тава за печене. Поръсете с пипер, сол, италиански билки.
- Изпратете във фурната за 30 минути.
Отнема ли много време? Всеки може да си изпече зеленчуците по този начин. За тези 30 минути, докато са във фурната, можете да си приготвите лека зеленчукова салата и да я поднесете на масата.
Печено пиле с билки
Съставките
- 2,5 кг пиле
- 75 мл зехтин
- 2 ч.л.сушени билки или микс подправки
- 8 картофа
- 500 гр тиквички
- 2 моркови
Подготовка
- Задайте температурата на фурната 220 ° С.
- Измийте пилето. Завържете краката с конец.
- Намажете го с 2 супени лъжици зехтин. Поръсете със сол, черен пипер и подправки
- Сложете да се пече на лист хартия за печене за един час.
- Обелете зеленчуците през това време. Нарежете ги на парчета. Първо сложете картофите във фурната. Печете за 5 минути при максимална мощност.
- Добавете след това тиквичките и морковите. Смесете ги. Намалете температурата до 220 ° С. Прехвърлете пилето при зеленчуците за още 50 минути.
Скумрия с подправки
Съставките
- 2 скумрии
- 3 лука
- 1/2 лимон
- 2 клончета мащерка
- сол, черен пипер на вкус
Подготовка
- Покрийте тавичката с хартия за печене. Поставете нарязаната и изчистена риба
- Нарежете лука на кръгчета, както и лимона и поставете върху рибата.
- Поръсете със сол и пипер. Добавете мащерка.
- Задайте температурата на 200 ° С. Печете за 15 минути.
Риба с подправки и нищо излишно. Всичко на всичко се нуждае от половин час. Можете да използвате любимите си подправки вместо предложените.
Брауни
Съставките
- 200 г черен шоколад
- 125 г пшенично брашно
- 150 g захар
- 5 g бакпулвер
- 50 г масло
- 100 ml мляко
- 40 г сусамени семена
- 100 г тиквени семки
- 1 щипка сол
Подготовка
- Разтопете маслото и шоколада отделно.
- Комбинирайте брашното, бакпулвера, захарта, сусамовите семена и слънчогледовите семена.
- Добавете шоколада и маслото към сухата смес. Смесете, докато тестото стане гладко.
- Намажете формата с масло. Поръсете малко количество брашно. Поставете тестото във фурната
- На 180 ° С.
Не знам човек, който не обича шоколадови бонбони. От всички десерти, този вероятно е най -лесният и вкусен . И ако следвате тази рецепта, може да бъде приготвен за по-малко от 50 минути. Опитайте.
Пайове с круши и ябълки
Съставките
- 500 гр. готово тесто
- 8 круши или ябълки (според вкуса ви)
- 150 g захар
- 4 супени лъжици лимонов сок
- 100 г масло
- 1 супена лъжица пудра захар
- 1 супена лъжица елда мед
- 1 щипка канела
Подготовка
- Обелете крушите или ябълките. Нарежете ги на тънки филийки. Поръсете с лимонов сок.
- Разтопете маслото. Добавете захар, канела, мед, лимонов сок. Сварите ги и оставете за 10 минути да изстинат.
- Разделете тестото за сладкиша на 8 парчета. Разгънете го във форма на малка кръгла питка. Приблизителният диаметър да е 15 см.
- Поставете по едно парче круша на всяко парче. Завъртето тестото в кръг, така че да има дупка вътре и го напълнете със соса, който сте сварилив вече.
- Печете на 190 ° C в продължение на 20 минути.
- Готовите сладкишчета поръсете с пудра захар.
Готвенето на тези сладкишчета е лесно и пълненето им може да бъде по ваш вкус
Ако рецептите са ви харесали, споделете с приятелите си!