5 патладжана и пакетче кайма - запичаш за 20-тина минути и става разкошотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5 патладжана и пакетче кайма - запичаш за 20-тина минути и става разкошотия!
5 патладжана и пакетче кайма - запичаш за 20-тина минути и става разкошотия!
13640
5 патладжана и пакетче кайма - запичаш за 20-тина минути и става разкошотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжани по турски - такава вкусотия заслужава всеки! На всичкото отгоре се приготвя лесно и от подръчни продукти. Патладжани с кайма е комбинация, която никой не би отказал, а като добавите чесънче и доматен сос, се получава нещо разкошно:

Патладжани по турски

Продукти:

  • 5 патладжана
  • 250 гр.кайма (говеждо месо)
  • 4 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 червени чушки
  • малка връзка магданоз
  • растително масло
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1/2 ч.л.захар

За соса:

  • 2 с.л.доматено пюре
  • 1,5 чаши вода

Получаване:

Отрежете кората от измитите патладжани, както е показано на снимката.

обелени патладжани

Направете дълбок надлъжен разрез от едната страна и поставете патладжаните в подсолена вода за 30 минути, за да се освободи горчивината в тях.

След това ги изплакнете, подсушете и намажете хубаво от всички страни с растително масло. Поставете патладжаните на тава за печене, намазана с олио, за предпочитане с цепката нагоре.

патладжани на фурна

Поръсете ги с нарязаните на ситно чушки и нарязания магданоз.

Сложете патладжаните да се запекат в силна фурна. Сложете каймата в тиган, добавете сол и черен пипер на вкус, и запържете, докато побелее.

Извадете патладжаните от фурната и с помощта на лъжица и нож ги разтворете така, че да направите място за плънката. Можете леко да намачкате средата с лъжица, така че да разширите мястото. Не ги вадете от тавата.

Поръсете във всеки отвор щипка захар (буквално щипка). Запълнете плътно с плънката от кайма и украсете с резенчета домат и парчета чушка.

Разредете доматената паста с вода и я излейте в тавата за печене. Печете на 180 ° С за 20-30 минути.

патладжани на фурна

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft