5 приложения на соевия сос, за които не сте чували

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5 приложения на соевия сос, за които не сте чували
5 приложения на соевия сос, за които не сте чували
12096
5 приложения на соевия сос, за които не сте чували
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Винаги съм бил изумена от домакините, които купуват миниатюрни бутилки от соев сос . Не мога да си представя колко дълго им е достатъчен този пълнеж. Лично аз винаги взимам соев сос в литров или 1,5 литров контейнер. В крайна сметка го използвам във всяко второ ястие, а в това се крие и тайната на така вкусните неща

Соевият сос нахлу в гастрономическия живот на семейството ми спонтанно, но се задържа в него, подозирам, че за дълго време. Има няколко опции за прилагането му. Сега ще ви разкажа по-подробно за всеки от тях. Обзалагаме се, че дори не сте предполагали!

Дресинг за зеленчукова салата

На изток е популярна салата от студена юфка със зеленчуци и риба. Разбира се, соевият сос е идеалният дресинг за такава закуска. Въпреки това дори обикновена зеленчукова салата може да бъде подобрена с този сос. Разтворете го с лъжица зехтин, добавете лимонов сок и френска горчица. Пикантният дресинг е готов!

Соев сос като марината

Соевият сос, подобно на виното, перфектно омекотява протеиновите влакна. Следователно и бялото, и червеното месо са мариновани в него. Подправки (босилек, провансалски билки, риган, чесън), смес от чушки и лимонов сок се добавят към марината на основата на соев сос. След готвеното месо става по-крехко и сочно.

Глазура от соев сос

За да направите глазура от соев сос, смесете го в купа с лимонова кора, джинджифил, чесън, билки и мед. Намазвайте картофите и парчета месо с тази маса на всеки 10 минути по време на печенето. Разбира се, глазурата може да се направи и в тигана. Трябва обаче да се уверите, че сосът не изгаря.

Подобрител на вкуса на месото

Най-полезното свойство на соевия сос е да подобрява вкуса на месото, без да го прекъсва. Ето защо сосът често се добавя към бульона, особено ако последният се приготвя набързо. Соевият сос не само придава на супата по-наситен вкус, но и апетитен цвят. Освен това се добавя към яхнии, за да се постигнете правилната консистенция.

Соев сос вместо сол

Основното правило на доброто ястие е балансът на сладко и солено. Ето какъв вкус има соевият сос. Ето защо, изтъкнати готвачи по целия свят експериментират и го добавят почти във всичко. Добавя се към картофи, елда, печени пилешки гърди и дори омлет. Соевият сос придава на всичко сладък вкус и приятен карамелен цвят.

Сигурен съм, че много от вас са използвали соевият сос само при приготвянето на азиатски ястия. Надяваме се, че тази подправка вече ще се появява по-често в менюто ви. Ако статията ви е харесала, запазете и споделете с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft