5 причини да ядем ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
5 причини да ядем ябълки
12094
Снимков материал: pixabay.com
5 причини да ядем ябълки

 

Учените призовават да ядем повече ябълки - това е най-добрият лек за мускулна атрофия! Мускулната атрофия е свързана с редица сериозни проблеми, но няма лекарства, които са открити досега за лечението й.

 

 

 

 

Изследователите от университета в Айова са започнали да проучват дейността на гени, свързани с мускулите, за да се намери вещество, което може да се справи с болестта. Те са идентифицирали необходимия компонент в кори от ябълка. Това вещество е урсолова киселина. Експерименти върху мишки са показали, че тя води до 15% увеличение на мускулната маса. Въпреки това, общото тегло на гризачите, хранени с тази киселина остава същото, а количеството на мазнините, намалява с повече от половината. Учените вярват, че ролята на урсоловата киселина се състои в препрограмирането на гените, които са отговорни за загубата на мускулна маса и замяната му с мазнини.

Що се отнася до ябълките, те могат също да намалят нивото на кръвната захар, нивото на вредните мастни киселини и холестерола.

В допълнение, според учените, този плод помага и при диабет, поради естествените си свойства. Смята се, че киселината в ябълковата кора подобрява ефекта на инсулина и инсулиноподобния фактор на растежа 1 – два ключови хормона за образуването на мускулите.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft