5 рецепти-Нарязвам патладжаните на филийки, намазвам с паста от извара, чесън, слагам доматче и рулцата са готови

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5 рецепти-Нарязвам патладжаните на филийки, намазвам с паста от извара, чесън, слагам доматче и рулцата са готови
5 рецепти-Нарязвам патладжаните на филийки, намазвам с паста от извара, чесън, слагам доматче и...
5272
5 рецепти-Нарязвам патладжаните на филийки, намазвам с паста от извара, чесън, слагам доматче и рулцата са готови
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В интернет можете да намерите голям брой ястия с патладжани, едно от които са рулцата с различни пълнежи.

Рулца с твърди сирена патладжан:

  • големи патладжани - 2-3 бр .;
  • твърд кашкавал - 50 г;
  • мека извара - 100 г;
  • чесън - 2-3 скилидки;
  • зелени подправки- на вкус;
  • сол, черен пипер - на вкус.

Приготвяне:

Предварително накиснете патладжана, нарязан на тънки филийки в солена вода за 15-20 минути, за да се отървете от горчивината. След това внимателно ги подсушете и изпържете от двете страни в растително масло. Поставяме готовия патладжан върху хартиена кърпа, за да се освободим от излишната мазнина.

Приготвяме пълнежа: кашкавал на ситно ренде и го смесваме с извара, ситно нарязани билки, чесън и подправки.

Намажете плънката от патладжана, навийте го на рулца, сложете го в чиния. По желание ястието може да бъде украсено със зелени подправки.

Рулца от патладжан с орехи:

  • големи патладжани - 2 бр .;
  • зелени подправки - магданоз, копър - на вкус;
  • натурално маслено кисело мляко или заквасена сметана - 3 супени лъжици;
  • подправки и чесън на вкус.
  • смлени орехи - 0,5 чаши.

Метод на готвене:

Патладжанът, нарязан на тънки плочи, накиснат в солена вода и запържвам в растително масло до златисто кафяво. За пълнежа смесете орехите със заквасена сметана или кисело мляко, билки, чесън и подправки. Смазваме охладените патладжани с пълнежа и ги навиваме на рулца.

Патладжанено руло с гъби

За тази рецепта ще ни трябва:

големи патладжани - 2-3 бр .;
гъби (печурки) - 200 г;
зелени подправки;
чесън, подправки - на вкус;
лук - 1 средна глава.

Приготвяне:

Приготвяме патладжаните по обичайния начин, запържваме ги и даваме време да изстинат.

Нарязваме лука на полу пръстени, гъбите на тънки филийки. Всичко това се запържва в растително масло, докато течността се изпари. Оставете да се охлади и смесете гъбите с билки, подправки и майонеза.

Разстелете пълнежа върху патладжана и навийте филийките на рула.

Патладжан с черен пипер

За тази рецепта ще ни трябва:

  • големи патладжани - 2-3 бр .;
  • чушка червена - 1 бр .;
  • заквасена сметана - 4 супени лъжици;
  • магданоз
  • подправки на вкус.

Приготвянето на патладжана не се различава от предишните рецепти.

Нарежете магданоза и смесете със заквасена сметана и подправки, нарежете чушката на малки парченца.

Намажете охладения патладжан със заквасена сметана и билки, сложете резенче чушка и увийте рулото.

По желание чушката може да бъде заменена с домати.

Патладжан на руло

Ще ни трябва:

  • големи патладжани - 2-3 бр .;
  • кашкавал - 200 г;
  • варени яйца - 4 бр .;
  • наденица или шунка - 100 г;
  • майонеза - 4 супени лъжици;
  • магданоз и/или копър;
  • подправки, чесън - на вкус.

Метод на приготвяне:

По горния начин приготвяме патладжаните, запържваме ги и оставяме да изстинат.

Междувременно пригответе пълнежа: на едро ренде три яйца също търкаме сиренето, но на ситно ренде нарязваме на ситно зелените подправки, прекарваме чесъна през преса.

Смесете чесъна и подправките с майонезата. Добавете половината от получената смес към яйцата и разбъркайте. Добавете останалата част от чесновата майонеза към кашкавала.

Поставяме патладжаните върху фолио, припокривайки се един с друг.

Поръсваме слоя патладжан с кашкавал, разпределяме нарязания на чинии колбас или шунка, намазваме ги със смес от яйца и майонеза отгоре. С помощта на фолиото внимателно навиваме рулото и го поставяме в хладилник за един час.

След изтичане на времето отстранете фолиото от рулото, нарежете го на порции, поставете го върху чиния и украсете със зеленина.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft