Те улесняват храносмилането и могат да помогнат на храносмилателната ни система да абсорбира много по-добра храна!
Храната е едно от тези удоволствия от живота! Ето защо, когато понякога ядем много храна, можем да се почувстваме издути и уморени. Това е така, защото при смесването на различни видове храна процесът на храносмилане е много по-сложен за храносмилателната ни система.
Най-добрите запарки, които улесняват храносмилането
Ако процесът ни на храносмилане е по-бавен от обичайното, можем да опитаме да го ускорим с прости напитки. Тези инфузии са едно от естествените лекарства, които можем да използваме за почти всяко заболяване. Включително улесняване на храносмилането, както и лесното приготвяне, това е далеч най-евтиният вариант. Разберете кои инфузии улесняват храносмилането и как да ги приготвите.
Лайка за добро храносмилане
Това е една от най-често използваните инфузии за лечение на храносмилателни проблеми, една от които има по-добър вкус. Готвенето на инфузия от лайка е най-добрият вариант за онези дни, когато ядете твърде много и искате по някакъв начин да успокоите това неудобно усещане за тежест и да улесните храносмилането. Добавете чаена лъжичка лайка и зелен чай към 500 мл много гореща вода. Оставете го да се вари и пийте по 2-3 чаши на ден.
Копър за премахване на подуване на корема и излишна течност
Копърът е билка, която се характеризира с стимулиране на храносмилателния процес в нашите черва. И също така помага за намаляване на коликите при най-малките в къщата, а чувството за спокойствие, което причинява, е страхотно.
Добавете семена от копър, когато варите чая си. Една чаена лъжичка ще бъде достатъчна за 500 мл вода.
Мента
Ментата е една от билките, която има свойства да стимулира храносмилателните процеси и да подобри функционирането на нашия черен дроб и други органи, пряко свързани с храносмилателната система. Също така е много полезна за улесняване на отстраняването на газове, за да се избегнат тези неприятни чревни спазми. Добавете я към вашия чай, коктейли и салати.
Джинджифил
Джинджифилът помага за намаляване на възпалението и дразненето, които червата могат да изпитат след хранене, по-обилни от обикновено. Освен това улеснява процеса на храносмилане, защото джинджифилът стимулира панкреаса, допринасяйки за производството на ензими, които улесняват храносмилането.
Добавете джинджифил към чай, коктейли, салати и месни ястия.
Също така е важно да запомните, че добавянето на захар или други подсладители трябва да се избягва. Става въпрос за максимално облекчаване на храносмилането! Ето защо, ако подсладим напитките и храната си, правим процеса на храносмилане още по-труден.