Баварски крем е вид яйчен крем с мляко . Желатинът се използва като сгъстител вместо брашно или нишесте. Деликатният десерт може да бъде отделно ястие. Активно се използва и за готвене на други лакомства. Например, гурме кремът е подходящ за пълнеж на торти и сладкиши .
Нашата рецепта за баварски крем с кафе е малко по-различна от оригинала. Тя е по-лека и по-малко калорична поради факта, че в състава няма тежък крем. Можете да си играете с консистенцията на десерта, като добавите различни количества желатин. Лъжица алкохол ще ви помогне да направите кафе десерта още по-ароматен.
Съставки
прясно мляко 250 мл
захар 75 g
Яйчен жълтък 2 бр.
желатин 25 g
кафе 250 мл
Направете си силно кафе
Отлейте 30 мл кафе и оставете да се охлади. След това разтворете желатина в него.
Разбийте добре жълтъците със захарта до гладкост.
Загрейте малко млякото. Добавете към него горещо кафе и всички други съставки. Разбъркайте
Изсипете сместа в чаши или купички. След като масата изстине, сложете крема в хладилник за 3-4 часа.
Замразеният десерт може да бъде поръсен с настърган шоколад и кафе. Баварският кафе крем е идеалният завършек на романтична вечеря при свещи.