Розовото е официалният цвят на пациентите с рак на млечната жлеза. Докато продуктите, препоръчвани за профилактика от рак на гърдата са разноцветни – от зелен, през бял, червен, жълт и кафяв… Кои са тези храни?
Изучаване на американски учени от Мичиганския университет показало, че растителните стерини, съдържащи се в броколите съкращават риска от развитие на рак на млечната жлеза.
Кафеманите са също добре защитени от рак на млечната жлеза.
Тази популярна подправка е с високо съдържание на витамин С и апигенин – ценен фитонутриент, който помагат на магданоза по специален начин да ни защитава от развитие на тумори, са изводите на учени от университета в Мисури.
Изследване на експерти от Американския институт по проучване на рака показало, че употребата на орехи намалява риска от рак на млечната жлеза и забавя растежа на раковите клетки. Смята се, че този факт се определя от високото съдържание на омега 6 полиненаситени мастни киселини в ядките.
Този кисело-тръпчив плод може да спре дори начинаещия ръст на ракови клетки и да унищожи съществуващите ракови клетки, сочат резултати от изследване на експерти от Калифорнийския университет.