Милиони пъти са ни казвали, че е необходимо да се храним здравословно, за да бъдем в добра форма и да се чувстваме жизнени и силни. И така ние прибавяме към диетата си куп полезни храни, но невинаги ги консумираме по правилния начин.
Днес ще ви представим различни продукта, които всички навярно консумираме по грешен начин. Това изобщо не е фатално, но е добре да се научим как да извличаме максимална полза от храната, която хапваме.
Всички знаем, че фъстъченото масло е превъзходен избор, тъй като съдържа много протеини и полезни минерали. Грешката ни идва от там, че купуваме просто някое бурканче с масло и не гледаме етикета внимателно. Ако искаме фъстъченото масло да бъде полезно за нас, то е необходимо да избираме такова, в което няма добавена сол или захар.
Всички бобови храни са полезни за здравето и укрепват имунитета, но тези, които са съхранявани в консерва, могат да крият известни рискове. Някои от консервите са изградени с помощта на химикал, който може да наруши функцията на хормоните и да ви разболее. Варете си боб вместо да залагате на този от консерва става побавно, но пък е поздравословно.
Те са чудесен избор, ако не сте сред любителите на свежите им алтернативи, защото изглеждат като лека закуска, която можете да похапнете навсякъде. Проблемът е, че в доста от тях се добавя допълнително количество захар. Най- добре е да ги правите сами вкъщи или да ги комбинирате с овесени ядки, за да балансирате приема на захар.
Те не трябва да се белят. Повечето антиоксиданти, фибри и други полезни съставки се намират точно в кората на ябълката. Нарежете ябълката на парчета, без да я белите и се насладете на витаминозната бомба. Thinkstock/Guliver
Недейте да варите този зеленчук. С варенето голяма част от питателните му качества се изпаряват или подадат във водата. За да запазите витамините и минералите, е подобре да ядете броколите сурови или приготвени на пара. Така тялото ви ще може да усвои всичките им полезни вещества. Не се безпокойте, вкусът няма да се промени, но храната ви ще стане далеч пополезна.