5 Японски тайни за безпроблемна фигура

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
5 Японски тайни за безпроблемна фигура
24973
5 Японски тайни за безпроблемна фигура

Почти всяка жена поне веднъж в живота е опитвала някаква диета. Диетите се движат от екстремни до нормални , имат различни видове храна и имат различни ефекти.

Съветите за правилното хранене , обаче рядко се прилагат изцяло , тъй като ефектите , които те предлагат не са мигновени , а резултати се наблюдават след известно време.

Има нации , които просто нямат дебели хора , защото с течение на годините , научили какво е добре за тялото и ума . Затова ви предлагаме 5 тайни от японците , които ще ви помогнат да промените лошите хранителни навици и да отслабнете без строги диети.

Три пъти ура !

 Яжте с очи

Японската храна се приема с повече малки чинии и със сладки декорации. С красивата презентация и декорация първо им придавате угощение на очите , а след това бавно превключване и се наслаждавате на всяка хапка . С това давате на мозъка време да разпознае , когато сте сити и ви предпазва от преяждане. Когато храната се сервира в големи чинии , хората ядат 45 % повече, отколкото наистина е необходимо.

 80% сити

Това означава, че трябва да ядете , докато не постигнете 80% ситост. Това явление се нарича Хара Хачибунме и е един от най-добрите начини да контролирате количеството на храната, която въвеждате . Ако сте яли бавно , мозъкът ще има шанс да напомни на стомаха , че е сит , затова не забравяйте да дъвчете бавно.

 Над 5 пъти дневно

Японската диета в голяма част се състои от зеленчуци, те служат по 4-5 парчета зеленчуци в едно хранене . Разбира се , техният зеленчуци е по-специфичен , но може да се намери навсякъде : гъби шийтаке , бяла ряпа , морски водорасли , дори и соя и се приготвят без използване на масло , което е страхотно за линията. Японците ядат по около 100 различни видове зеленчуци седмично , за разлика от 35-40 вида в западните култури. Включете различни видове зеленчуци при всяко хранене , без изключение и ще бъдете 100% здрави и слаби за кратко време.

Прясна риба

За полезните омега-3 мастни киселини , които съдържа рибата се говори много , но японците са доказателство, че нейната хранителна стойност е истинска . Яжте повече вида риба : сьомга, риба тон , пъстърва , сардини и др. които има и в японската кухня. Помагат за безпроблемна работа на сърцето.

 Алтернативни протеини

Днес има много продукти, които служат като заместител на месо. Соята и нейните продукти : тофу ( сирене от соя) , ферментирали зърна от соя, соеви семена , които имат специален начин на подготовка в японската кухня и добър заместител на месото , тъй като не съдържат наситени мазнини. Японците правят най-малко храна от соя , а соята със соса почти винаги е застъпен . Ако сте загрижени за натоварването от сол , има и соев сос с малко количество сол в него.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft