Отлични хрупкави пръчици , които приготвяте само от няколко съставки и са наистина вкусни и апетитни. Пека ги всеки уикенд и ви казвам, че не знам по- добро мезенце към бирата и към един хубав филм.
Не пропускайте да ги изпробвате, най-добрите соленки - фактът, че тази рецепта е споделена от повече от 100 000 души за няколко дни, доказва, че те се радват на огромна популярност.
Кашкавалени пръчици
Продукти:
500 г брашно
200 г масло или маргарин
400 г настърган кашкавал
1 супена лъжица сол
4-5 супени лъжици заквасена сметана
Освен това:
+ 1 яйце за намазване
По избор:
семена, подправки, едра сол за поръсване
Приготвяне:
В купа смесете брашното със солта.
Добавете масло или маргарин, и разбъркайте много добре с пръсти .
Оставете малко настърган кашкавал настрана и добавете останалия към брашнената смес .
Добавете сметана и оформете меко тесто.
Разточете тестото на диск с дебелина 5 - 6 мм.
Намажете с 1 разбито яйце .
Поръсете отгоре с останалия кашкавал и нарежете на пръчици .
Подредете пръчиците върху тавичка, застлана с хартия за печене.
Поставете тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Печете 20 минути или докато повърхността хубаво се зачерви.
Насладете се на божествените хрупки с кашкавал още днес!
Пожелаваме ви добър апетит! :-)