Есенно и пролетно време повече от всякога се нуждаем от стимулиране на имунитета . Чесънът е точно това - мощен инструмент, който не само нанася решителен удар на вируси и бактерии, но и укрепва цялото тяло.
Чесънът е особено полезен с влиянието си на сърдечно-съдовата система . Алицинът, съдържащ се в чесъна, помага за понижаване на холестерола, кръвното налягане, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, намалява на риска от атеросклероза.
За много хора пречка за използването на чесън е лошият дъх. Е, ние ви предлагаме да опитате рецепта за чеснова крем супа , след която можете спокойно да отидете дори на среща!
Чеснова кремсупа
СЪСТАВКИ
- 52 скилидки чесън (3-4 по-големи глави)
- 2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици растително масло
- 2 големи глави лук
- 1.5 литра пилешки бульон
- щипка сушена мащерка
- 1/2 ч.л. сушен джинджифил или парче пресен (с размерите на фаланга на показалеца)
- 400 гр. сварени картофи с кожата
- сол и черен пипер
- 100 мл сметана
- сок от 1/2 лимон (по желание)
ПРИГОТВЯНЕ:
- Загрейте фурната до 180 ° C.
Ще заобичате това ястие от първата лъжица! Лечението на простуда и грип със супата ще стане гастрономическо удоволствие. Като превантивна мярка добавете чесъна към месо, задушени зеленчуци, супи, сосове.