Всички обичат най- много рибата- пържена, факт. А пък ако има и панировка вкусът и става божествен, затова днес сме събрали за вас много бързи и лесни начини за приготвянето й.
Един от най-често срещаните начини за приготвяне на вкусна риба е да се изпържи в тиган. Използва се за пържене или паниране . Повечето готвачи са съгласни, че вторият вариант е по-печеливш. Преценете сами: тестото не позволява на рибата да влезе в контакт с олиото и да абсорбира излишната мазнина, докато рибата попива вкуса на тестото и запазва сочността си. Това означава, че се оказва много нежна и сочно отвътре .
В допълнение, тестото по време на процеса на готвене дава обем на съда и го прави по-хранителен.
Кашкавалена панировка за вкусна рибка
съставки
3 супени лъжици. майонеза
4 яйца
100 г кашкавал
подготовка
Леко разбийте яйцата с майонеза, добавете настъргания кашкавал на средна ренде. Посолете, добавете пипер, добавете брашно и разбъркайте добре.
Картофена панировка
съставки
3 картофа
1 яйце
2 супени лъжици брашно
сол на вкус
подготовка
Картофите настъргайте на грубо ренде. Добавете яйцето, брашното и солта към получената маса. Разбъркайте добре.
Бирена панировка
съставки
3 яйца
200 g брашно
200 ml тъмна бира
0,3 ч. Л. сол
подготовка
Отделете белтъците от жълтъците. Смесете жълтъците с бирата и брашното. Разбийте белтъците в силна пяна и разбъркайте с брашно и жълтъци. Разбъркайте внимателно.
Яйчно- млечна панировка
съставки
4 яйца
1.5 чаша брашно
0.5 чаша прясно мляко
0.5 чаша минерална вода
0,5 ч. л. сол
1 ч. Л. захар
подготовка
Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със сол и захар, след това налейте минералната вода и млякото. Разбъркайте добре. Белтъкът се разбива с миксер в пяната и се прибавя към сместа. След това добавете частите от брашното и разбъркайте, докато стане гладка текстурата
Панировка без яйца (постно)
съставки
1 чаша брашно
70 ml вода
0,5 ч. Л. сода
сол на вкус
индийско орехче на вкус
подправки на вкус
подготовка
Смесете брашното със сол, содата, индийсктоо орехче (по ваш избор) и ситно нарязаните зеленчуци или подправки. Към сухата смес постепенно се налива вода, като се разбива с бъркалка, докато масата стане хомогенна.
Яйчна панировка
Най-желаното от всички описани по-горе.
съставки
4 яйчни белтъка
3 супени лъжици брашно
1 ч. Л. вода
сол на вкус
подготовка
Разбийте яйчните белтъци със сол, добавете пресятото брашно и водата. Разбъркайте добре. Тестото върху консистенцията трябва да се окаже същото като при течни палачинки.
Вземете под внимание следните съвети за пържене на риба с панировка: Нанесете парчетата филета само в силно нагрято олио и не много плътно един към друг, в противен случай те се слепват; за да направите свеж, не покривайте тигана докато пържите.
Надяваме се, че нашите препоръки за приготвяне на панирана риба ще ви помогнат да направите вкусно и лесно ястие от всяко филе риба. За да предотвратите загубата на тази колекция от рецепти, запазете я в отметки или дори по-добре я поставете на страницата ви в социалната мрежа.