6 бързи рецепти с бутер тесто за всеки повод и всеки вкус: с тях гостите никога няма да ви сварят неподготвени!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
6 бързи рецепти с бутер тесто за всеки повод и всеки вкус: с тях гостите никога няма да ви сварят неподготвени!
6 бързи рецепти с бутер тесто за всеки повод и всеки вкус: с тях гостите никога няма да ви сварят...
29939
6 бързи рецепти с бутер тесто за всеки повод и всеки вкус: с тях гостите никога няма да ви сварят неподготвени!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печивата от бутер тесто винаги са актуални - правят се бързо, не изискват кой знае какви усилия, а резултатът почти винаги е перфектен.

Днес сме ви приготвили  6 прости рецепти за ястия от бутер тесто , с които можете да зарадвате близките си още днес.

Ще ви трябват:

  • метални формички за печене
  • 500 гр.готово бутер тесто
  • 0,5 ч.л.лимонена киселина
  • 75 мл гореща вода
  • 225 гр.захар
  • 2 белтъка

Приготвяне:

  1. Ако нямате метални формички, може да си ги приготвите от картон и да ги обвиете с пергаментова хартия.
  2. Разточете квадратния слой тесто на правоъгълник с дебелина около 0,5 см и го разделете на 8 ленти.
  3. Навийте лентите тесто около формичките и изпечете за около 10 минути в загрята на 240-250 градуса форма.
  4. Приготвяне на крема: залейте захарта с вряща вода и разбъркайте, докато се разтвори. След това добавете лимонена киселина и варете на слаб огън, докато на дъното на тенджерата се появят мехурчета.
  5. В същото време разбийте белтъци на гъста пяна, а след това изсипете вътре захарния сироп на тънка струйка, продължавайки да се разбърквате в продължение на 15 минути.
  6. Напълнете охладените фунийки с получения крем.

вита баница със сирене

Продукти:

  • 500 гр.готово бутер тесто
  • 150 гр.сирене (или друга плънка: мляно месо, гъби, плодове и т.н.)
  • 1 яйце
  • сусам

Приговяне:

  1. Разточете тестото с дебелина 0,5 см, нарежете на дълги тесни ивици (широчина 5 см, дължината - колкото повече, толкова по-добре).
  2. В средата на лентите поставете пълнежа, в случая сиренето.
  3. Запечатайте ръбовете и подредете получените тръбички с пълнежа в спирална форма.
  4. Отгоре намажете баницата с разбитото яйце и поръсете със сусам.
  5. Печете 180-200 градуса до розов цвят.

сладки ушички

Продукти:

  • 500 гр. бутер тесто
  • захар
  • канела

Приготвяне:

  1. Разточете тестото до дебелина 0,5 см.
  2. Поръсете кората със захар и канела и сгънете първо десния ръб, след това левия към средата на кората. Получава се двойно руло.
  3. Нарежете рулото на парчета с дебелина 0,5 см.
  4. Подредете "ушичките" върху тавичка, покрита с хартия за печене.
  5. Печете до зачервяване във фурната, предварително загрята на 200 градуса.

бутер банички

Продукти:

  • 500 гр.готово бутер тесто
  • 500 гр.пилешко филе
  • 1 глава лук
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне:

  1. Разточете тестото на слой с дебелина 0,5 см и изрежете кръгчета с чаша или формичка.
  2. Задушете нарязания лук и пилешко.
  3. Сложете от пълнежа върху кръгчетата, притиснете ръбовете, така че да запечатате плънката, и подредете в тавичка с шева надолу.
  4. Печете на 200-220 градуса до златисто кафяво.

Продукти:

  • 200 гр.бутер тесто
  • 2 банана
  • течен шоколад
  • захар
  • корица.

Приготвяне:

Разточете тестото и изрежете триъгълници.

Намажете всеки от тях с течен шоколад ( по половин лъжичка на триъгълник). Почистете бананите и ги разрежете на 4. Разпределете парчетата банан по триъгълниците. Навийте триъгълниците на руло, като прищипете краищата, така че плънката да не се вижда.

Трябва да се получат нещо като кифлички. Оваляйте всяка първо в захар, а след това - в канела. Сложете в тавата, покрита с хартия за печене.

Печете 10-15 минути на 190 °С. Яжте ги топли, така че течният шоколад да не се втвърди.

розички от бутер тесто

Продукти:

  • 250 гр. бутер тесто
  • 200 мл вода
  • 2 ябълки (за предпочитане червени)
  • 3 супени лъжици захар
  • пудра захар за поръсване

Приготвяне:

  1. Разточете тестото на лист с дебелина 0,5 см, нарежете го на ленти с дължина 15 см и ширина 3 см.
  2. Нарежете ябълките на четвъртинки, отрежете нежеланата част и ги нарежете на тънки филийки с дебелина около 2 мм.
  3. В тенджера изсипете 200 мл вода и я оставете да зави. Добавете захар.
  4. Поставете бълковите филийки във водата и варете за не повече от 2-3 минути, след което отцедете водата.
  5. Подредете филийките върху тестото така, че ръбовете да се подават малко над тестото. Навийте лентите на руло и закрепете получените розички с клечки за зъби.
  6. Подредете розичките върху тавичка с хартия за печене. Печете около 30 минути във фурна, предварително загрята до 200 градуса.
  7. Охладете готовите сладки и поръсете с пудра захар.

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft