6 велики рецепти с тиквички-Бързо стават, нещо ново са и различно от скучните рецепти с пържени тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
6 велики рецепти с тиквички-Бързо стават, нещо ново са и различно от скучните рецепти с пържени тиквички
6 велики рецепти с тиквички-Бързо стават, нещо ново са и различно от скучните рецепти с пържени...
157471
6 велики рецепти с тиквички-Бързо стават, нещо ново са и различно от скучните рецепти с пържени тиквички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Да се ​​насладим на изобилието на тиквичките заедно! Събрали сме всички най-вкусни и любими ястия с тиквички , които ще бъдат хит във вашето лятно меню. За да видите рецептите, продължете надолу:

Какво да сготвя с тиквички

Запеканка тиквички с кашкавал

Рецептата можете да видите и ТУК

Изберете това ястие, ако искате да приготвите лека храна. Диетичното ястие ще се хареса не само на тези, които следят за фигурата си. Чувствайте се свободни да предложите за вечеря и да събирате похвали!

  • съставки
  • тиквичка 1 брой
  • жълтъци 3
  • яйце 2 броя
  • кашкавал 100 г
  • половин връзка магданоз
  • сол на вкус
  • черен пипер (смлян) на вкус
  • кисело мляко 3 супени лъжици 

Приготвяне

  • Измийте тиквичките и ги подсушете с хартиена кърпа. Нарежете на филийки.
  • Вземете тавата и поставете кръговете тиквички.
  • В отделен дълбок контейнер бийте яйцата и киселото мляко.
  • Ситно нарежете магданза и се комбинирайте със сместа от яйца.
  • Сол и пипер. Смесете всичко добре.
  • Изсипете тази смес върху тиквичките.
  • Настържете кашкавал. Поръсете тиквичките.
  • Температурата на фурната се настройва на 190 ° C. Печете до пълното приготвяне. Лесно можете да идентифицирате с червена кора.

 

Руло от тиквички и гъби

Рецептата можете да видите и ТУК

Рулото от тиквички с гъбен пълнеж е вариант за зеленчукова закуска, която е за всеки дан, така и на празнична маса. Добавянето на тиквички към тестото значително намалява калоричното съдържание на ястието!

Съставки

  •  2 броя тиквички
  • печурки 400 г
  • яйце 2 броя
  • пшенично брашно 250 г
  • кашкавал 150 г
  • заквасена сметана 200 г
  • лук 1 средна глава
  • чесън 2-3 скилидки
  • бакпулвер 10 г
  • олио  2-3 чл. л.
  • сол на вкус
  • черен пипер (смлян) на вкус
  • бахар на вкус

Приготвяне

Измийте тиквичките. Настържете зеленчуците на средна решетка.

Обелете лука и го настържете също. Отделете жълтъците и белтъците. Добавете само жълтъците в купа със зеленчуци. Смесете съставките и не забравяйте да добавите сол и пипер.

Приготвяне на тестото

  • Пресейте брашното.
  • Смесва се с бакпулвер и просто се меси тесто. 
  • В отделна купа смесете белтъците с щипка сол и ги разбийте.  Добавете ги към тестото.
  • Настройте фурната на 180 ° С. Вземете тава, в която ще печете рулото. Покрийте я с пергамент и просто сложете тестото върху нея. Леко разстелете по цялата повърхност.
  • Печете във фурната за около 40 минути.
  • Измийте гъбите, изсушете ги и ги нарежете на ивици.
  • Поставете слънчогледовото масло в тиган.
  • Поставете гъбите за печене.
  • Ситно нарежете скилидки чесън и добавете към гъбите.
  • Настържете кашкавала на фино ренде.
  • Когато гъбите са готови, добавете към тях заквасена сметана, гответе още 1-2 минути и извадете от огъня.
  • През това време блатът вече е изпечен. Просто го извадете от фурната и изчакайте, докато леко се охлади.
  • Сега сложете плънката върху готовия блат: първо, гъбите в заквасена сметана и след настъргания кашкавал. Навийте в дебело руло.
  • Не забравяйте да охладите преди сервиране. 

 

Тиквички в пикантно тесто

Рецептата можете да видите и ТУК

Тъй като все пак, един детайл влияе на крайния резултат. Ако просто изпържим тиквичките - със сигурност би било вкусно, но някак си безлично, тоест предлагаме ви друго нещо -Панирайте ги с добавка соев сос! Възхитително е и няма спор в това.

Съставки

  • пшенично брашно 8 супени лъжици 
  • кисело мляко 6 супени лъжици 
  • сода 1 ч. л.
  • соев сос 4 супени лъжици 
  • яйце  2 броя
  • захар 2 ч. л.
  • слънчогледово масло 4 супени лъжици 
  • тиквички 2 броя

Приготвяне

  • Смесете киселото мляко със сода, добавете соев сос, захар и яйце. Добавете брашното, разбъркайте с вилица, за да няма бучки.
  • Тиквичките се нарязват на колелца с ширина до 1 сантиметър. Овалвате от едната страна тиквичките в тестото и запържвате в загрят тиган с добавка растително масло.  
  • Първо запържете от едната страна и когато тестото се зачерви, обърнете, намалете топлината, покрийте със сместа и изпържете от другата страна, докато свършите. Сложете пържените тиквички на хартиена кърпа, за да абсорбират излишното масло. 

Торта от тиквички

Рецептата можете да видите и ТУК

Зеленчукова интерпретация на известната червена торта. Торта от тиквички - идеалната лятна закуска. Любителите на правилното хранене определено трябва да обърнат внимание на такова ястие!

Съставки

  • тиквички 1–2 бр.
  • яйце 2 броя
  • мляко 50 мл
  • заквасена сметана 150 г
  • пшенично брашно 4 супени лъжици 
  • сирене 100 г
  • домат 2 броя
  • лук 1 глова
  • морков 1 брой
  • червена чушка  1 брой
  • кашкавал 50 г
  • слънчогледово олио 2 супени лъжици 
  • сол на вкус

Приготвяне

  • Обелете тиквичките и ги почистете от семена, ако са големи. Настържете на средна решетка. 
  • Добавете настъргани зеленчуци към настърганите зеленчуци.
  • Смесете мляко, сол, настърган кашкавал, брашно 
  • Пригответе палачинките по обичайния начин.
  • Нарежете лука и пипер на малки кубчета, настържете морков. Леко запържете лука в слънчогледовото масло, добавете моркови и чушки. Сложете заедно за още 7-8 минути. Охладете. 
  • Пригответе сметаната: разбийте сметаната с извара, добавете нарязаните зеленчуци. Поставете първата палачинка, намажете с крем, поставете задушените зеленчуци и покрийте с втората палачинка.
  • Вторият слой - сметана и нарязани домати, покрийте ги с трета палачинка. Повторете последователността на процедурата, докато палачините свършат. 
  • Накрая намажете цялата торта със сметана.

Готово!

Сега знаете как да направите зеленчукова торта от прости и достъпни съставки. Споделете рецептата с приятели, нека те също научат за това ястие!

Пица от тиквички

Рецептата можете да видите и ТУК

Вече няма нужда да се разкъсвате между диетата и парче ароматна пица! Лека, нежна, сочна зеленчукова пица ще придаде същите вкусови усещания като нейния висококалоричен оригинал. Можете да ядете спокойно и да не се тревожите за фигурата.

Съставки

  • тиквичка 1 брой
  • домат 2 броя
  • кашкавал 200 г
  • яйце 1 брой
  • грис половин чашка
  • пшенично брашно 3 супени лъжици 
  • галета
  • сол на вкус
  • черен пипер (смлян) на вкус
  • магданоз или копър на вкус

Приготвяне:

  • Обелете голяма тиквичка, настържете я на едро ренде, поръсете със сол и черен пипер. Оставете да стои известно време, изцедете течността.
  • Добавете брашното, гриса и яйцето. Разбъркайте добре.
  • Намажете листа за печене с растително масло, поръсете с галета и поставете в тавичка за печене.
  • Нарежете доматите на филийки и ги сложете на върха. Поръсете с билки и сирене. Поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса за половин час.

Ако приготвите тиква пица по тази рецепта, ще получите перфектното ястие със сочен пълнеж и основа. Сервирайте със заквасена сметана!

Омлет "Три вкуса"

Рецептата можете да видите и ТУК

Омлет "Три вкуса" е фантазия по темата за италианските фритати и е трислойна чиния. Първият слой се приготвя със зеленчуци, а вторият - с чушка, а третият - с тиквички. Можете да експериментирате безкрайно.

съставки

  • яйце 12 бр.
  • тиквички 500 г
  • чесън 2 скилидки
  • магданоз 15 г
  • червена чушка 2 броя
  • индийско орехче 0,5 ч. л.
  • зелен лук 15 г
  • сол на вкус
  • олио 4 супени лъжици 
  • черен пипер (смлян) на вкус

Приготвяне:

  • Изпечете чушките и отстранете семената и кожата.
  • Подготовка на първия слой. Разбийте 4 яйца и добавете нарязан магданоз и лук, индийско орехче, натрошен чесън, щипка сол и пипер. Изсипете в тигана и гответе половин минута. Поставете в намазнена тавичка
  • Сега нарежете печените чушки на ситно. Разбийте с 4 яйца, сол, черен пипер и пържете в продължение на минута и половина в тиган. Разпръснете се върху първия слой.
  • Обелете тиквичките, отстранете семената. Нарежете на малки кубчета и запържете в тиган (5 минути). След това изсипете 4 яйца,  сол и черен пипер, отстранете от огъня и поставете последния слой.
  • Печете трислойния омлет 15 минути във фурната на 180 градуса.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft