Как да си направим домашна лазаня- няколко бързи идеи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим домашна лазаня- няколко бързи идеи
Как да си направим домашна лазаня- няколко бързи идеи
32168
Как да си направим домашна лазаня- няколко бързи идеи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пица, лазаня , паста, ризото, чиабата и тирамису вече не са просто чужди думи за нас. Италианската кухня заема силно място в диетата дори на най-консервативните семейства. Разбира се, просто е невъзможно да се пренебрегне невероятният вкус и лекотата на приготвяне на тези лакомства.

Ако все още не сте опитвали домашна лазаня , ето селекция от невероятни рецепти за всеки вкус. Искате ли месо днес? Направете зеленчуков италиански специалитет. Има ли само малко гъбки имате в хладилника? Чудесно оправдание за приготвяне на лазаня с гъби. Има и рецепта за лазаня за десерт- ето тук ще ви скрием шапката вече

 лазаня с кашкавал

Съставки

100 г кашкавал
2 тиквички
6 листа за лазаня
2 чушки
300 г доматен сос
2 глави лук
зехтин на вкус
сол на вкус
пипер на вкус

 

Подготовка

Нарежете лукът на ситно и го запържете леко в тиган, предварително загрят с масло.

Добавете нарязаната на кубчета чушка, разбъркайте и гответе около 3 минути.

Сега добавете тиквичките, нарязани по същия начин, подправете със сол и черен пипер на вкус, запържете 5 минути.

Намажете съд за печене с доматен сос, след което подредете листовете за лазаня. Следващият слой е зеленчуковият пълнеж, а след това и настъргания кашкавал. Повторете слоевете още веднъж.

Загрейте фурната до 180 ° C и печете лазанята за 40 минути.

Лазаня в камба

Съставки

1 яйце
2 скилидки чесън
1 глава лук
80 г пармезан
70 г кашкавал
200 г кайма
сол на вкус
пипер на вкус
2 чушки
1 тесто за пица
100 г рикота
3 с.л. пресен босилек
250 мл доматен сос
растително масло на вкус

 

Подготовка

Изрежете дръжките от чушките, отстранете семената и ги изплакнете. Трябва да направите "чашка" за лазаня. Печете зеленчука при 180 ° C за 15 минути.

Сега нека приготвим балонския сос. За целта запържете нарязания лук с накълцан чесън в тиган, предварително загрят с масло. Добавете кайма, сол и черен пипер. Оставете да къкри. Изсипете доматения сос в тиган и оставете соса да къкри за 15 минути.

За да направите сос от рикота, добавете към него настърган пармезан и накълцан босилек, разбийте яйце, сол и разбъркайте.

Нека оформим ястие. Нарежете тестото за пица на 4 равни парчета. Поставете двата соса на слоеве в чушките, като ги разделите с парчета тесто. Поръсете настърганият кашкавал  върху съда и печете половин час.

Постна лазаня със зеленчуци и гъби

Съставки

250 г гъби
120 г доматен сос
сол на вкус
пипер на вкус
50 г маслини
1 чушка
Италиански билки на вкус
1 глава лук
6 листа лазаня
пресни билки на вкус
растително масло на вкус

 

Подготовка

Нарежете лукът на ситно, запържете го в тиган с масло, докато стане прозрачен. Добавете нарязаните гъби и варете още около 10 минути.

Обелете чушките и ги нарежете на кубчета, а маслините на колелца. Изпратете съставките в тигана с гъбите и лука. Добавете доматен сос, сол, черен пипер и италиански билки. Разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън 12 минути.

Сварете листата от лазаня според указанията на опаковката 

Поставете пълнежа върху всеки лист лазаня, навийте ги на рула. Гарнирайте с филийки гъби, пресни билки и доматен сос. Изсипете малко вода във формата, покрийте с фолио и печете при 180 ° C за 15 минути. След това махнете фолиото и печете още 10 минути.

Сладка лазаня с горски плодове и извара

Съставки

250 г захар
400 г плодове
250 г заквасена сметана
3 яйца
700 г извара
масло на вкус
ванилова захар на вкус

Подготовка

Пасирайте заквасена сметана, извара, яйца и захар, разбъркайте леко.

Намажете форма за печене с масло и подредете листата за лазаня на един слой. Разпределете равномерно 6 с.л. отгоре пълнеж от извара и шепа плодове. Редувайки слоевете по този начин, изложете всички съставки.

Поръсете лазаня на вкус със захар, покрийте с фолио и печете 40 минути при 190 ° С.

Мързелива лазаня с гъби в пита хляб

Съставки

100 г скашкавал
2 глави лук
0,5 ч.л. индийско орехче
4 с.л.. доматен сос
500 г печурки
1 чаша мляко
2 пита хляб
500 г кайма
1 супена лъжица  брашно
масло на вкус
Италиански билки на вкус
сол на вкус
пипер на вкус
растително масло на вкус

 

Подготовка

Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете го в тиган, загрят с олио. Добавете нарязани гъби, сол и черен пипер и запържете до зачервяване.

Запържете каймата отделно до зачервяване, добавете доматен сос, сол и италиански билки. Разбъркайте и оставете да къкри малко.

Намажете форма за печене с масло, изложете лист лаваш, изрязан за тази форма за печене. След това - слой кайма, отново лаваш и слой гъби и лук.

За да направите соса, загрейте млякото, добавете брашното и гответе, като разбърквате от време на време, докато бучките се разтворят. Добавете индийско орехче и гответе до плътност.

Разпределете соса равномерно върху лазанята и отгоре поръсете с настърган кашкавал. Печете при 180 ° C за 45 минути.

Лазаня с пиле и тиквички

Съставки

3 тиквички
500 г пилешко филе
2 с.л. сметана
3 с.л.брашно
1 яйце
300 г кашкавал
2 скилидки чесън
300 мл мляко
1 глава лук
сол на вкус
пипер на вкус
индийско орехче на вкус

 

Подготовка

Сварете пилешкото филе в подсолена вода, докато омекне.

Нарежете тиквичките и изпържете от двете страни в тиган.

За да направите соса, нарежете лука и накълцайте чесъна, запържете ги в тиган до златисто.

Добавете брашно, сол, черен пипер и индийско орехче, разбъркайте добре. Налейте мляко и гответе до плътност, като разбърквате от време на време. В самия край добавете една трета от настърганото сирене, разбъркайте.

За да приготвите пълнежа, трябва да смесите заквасената сметана с яйцето и останалото сирене.

Сега нека оформим лазанята. Първо поставете слой тиквички в съд за печене, след това отново млечен сос, нарязано пиле, млечен сос и тиквички.
Разпределете равномерно заквасената сметана и печете лазанята във фурна, загрята до 180 ° C за 40 минути.

Когато приготвяте лазаня, основното е да схванете принципа, а съставките и сосовете могат да бъдат подбрани на вкус! Такива вкусни ястия са подходящи дори за празнична трапеза. Какви рецепти за лазаня знаете? Споделете най-добрите в коментарите!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft