Всеки, който има сол в своето семейство... най-вероятно я ползва за готвене.
1. Какво да направиш, ако както си кулинарстваш, тигана ти избухне в пламъци? Поръси сол над него. Солта лишава огъня от кислород. Друго, което може да замени солта и да ти свърши работа е пясък, може и пръст.
2. Това се случва отново и отново. На кой не му се е случвало да му падне яйце в кухнята? Доста лепкава ситуация бих казала.. но нещата могат да се оправят. Само напръскай с повече сол и остави сместа да се накисне за около 10 минути. След това вземи една хартиена кърпа и забърши. Толкоз по-лесно става!
3. Имаш проблем, гъбата ти е толкоз мазна, че просто не става за нищо. Промени това. Вземи една купа, напълни я с вода и добави около 75 грама сол. След това разбъркай добре и нека гъбата престои една вечер в течността. На следващата сутрин трябва само да изстискаш гъбата.
4. Имаш проблем с канализацията, често е запушена? Тук идеална работа ще ти свърши сода за хляб и сол. Съотношението им трябва да бъде 1 към 1. След това, изсипете сместа в запушената канализационна тръба. Остави да се накисне за малко, после добави бял оцет. Препоръчително е да си с ръкавици. След 15 минути отмий с един литър топла вода. Готово!
5. Тенджерата или тигана ти имат остатъци от загоряла храна? Вземи малко сол. С нея можеш да почистиш това. Покрий дъното на съда изцяло със сол. След това добави вода. Изчакай около 10 минути и резултата ще е налице!
6. Ох това и мен ме побърква. Има нещо залепнало на дъното на ютията, ужасно. За да почистиш твоята ютия и да бъде като чисто нова ти трябва следното: вестникарска хартия или хартия за печене. Покриваш я със сол, след това просто „изглеждаш“ с нагорещена ютия. Погледни резултата – безупречна долна страна на ютията!