Днес ще ви предложим 6 уникални рецепти- бързи, лесни и вкусни, какво повече може да иска една домакиня
Всяка домакиня смята, че е добре да затвори през лятото и есента колкото е възможно повече бурканчета със сладко . Но ако различни туршии могат просто да бъдат сервирани за обяд или вечеря, то конфитюрът и сладкото не винаги
Разбира се, можете да сервирате конфитюр на хляб или домашни кифли. Но ще бъде много по-ефективно да печете сладкиши с него! Редакторите ни днес събраха за вас най-простите и най-вкусни рецепти, според които можете да готвите поне веднъж седмично, като се насладите на магически аромат и уникален вкус .
Бърз пай с пълнеж сладко по ваш избор
Тази торта е много проста, за да се подготви - просто разбъркате всичко и печете, а вкусът й със сигурност ще угоди на всички!
Какво ви е необходимо:
1 кофичка кисело мляко;
1 бурканче ягодово или друго плодово сладко;
0.5 кг захар;
1 ч.л. сода;
2 яйца;
2 кг брашно.
Как да си го приготвите:
Омесвате яйцата със захар, изсипете киселото мляко и конфитюра, разбърквате. Добавете пресятото брашно, сода на малки порции и смесете до еднородна консистенция.
Намажете формата с масло, изсипете тестото, гладко. Печете 45 минути на 180 градуса.
Поръсете готовата торта с пудра захар и гарнирайте с пресни или консервирани плодове
Торта или пай от ябълки
Конфитюрът от ябълки обикновено е гъст, което е идеално за този пай. Можете също да вземете сладко от круши
Какво ви е необходимо:
200 g захар;
200 г масло;
5 яйца;
400 g брашно;
2 ч.л. бакпулвер;
125 ml прясно мляко;
900 г конфитюр от ябълки.
Как да си го приготвите:
Потопете в меко масло захарта, докато не се разтопи добре. Добавете яйцата едно по едно и разбъркайте заедно.
Пресейте брашното с бакпулвер, изсипете го в тестото и отново разбъркайте.
Отделете една четвърт от тестото, прехвърлете го в купа, добавете млякото и разбъркайте.
Сложете фолио във формата, в която ще го печете, с четка с масло намажете добре да не залепне. Изсипете по-голямата част от тестото, внимателно разстилайте сладкото с лъжица. Изсипете останалото тесто, гладко.
Печете около 50 минути на 180 градуса.
Охладете, поръсете с пудра захар и, ако желаете, канела.
Сладкиш от сини сливи
Този сладкиш се готви лесно и е изящен и елегантен. Ако го охладите и разрежете на правоъгълници, можете да служи като бисквита за чай.
Какво ви е необходимо:
3/4 пакет захар;
200 г масло или маргарин;
2 яйца;
1 ч.л. ванилия
1/4 ч.
0,5 ч.л. сол;
1,5 кг брашно;
500 г конфитюр по ваш избор (със сливи става страхотен сладкиша)
Как да го приготвите:
Разбъркайте охладеното масло със захарта, добавете сода, сол и пресятото брашно. Месете тестото на ръка.
Разделете тестото на половина и сложете двете парчета във фризера за 20 минути. Настъргайте половината на едро ренде, нанесете другата част ан дъното хубаво разгърната и намажете обилно със сладко отгоре. Над сладкото поръсете с настърганото тесто
Печете около половин час на 200 градуса.
Леко охладете, ако желаете, поръсете с пудра захар и сервирайте на масата.
Пай на Линц
Първата рецепта за тази австрийска сладкарски изделия е записана повече от 350 години и все още не губи популярността си.
Какво ви е необходимо:
100 грама масло;
200 грама брашно;
80 грама орехи;
1 яйце;
0,5 ч.л. сода;
1 щипка канела;
1 щипка сол;
200 г гъсто сладко по ваш избор
Как да си го приготвите:
Начукайте ядките. Разбъркват се добре с пресятото брашно, захарта, канелата и содата.
Нарежете омекотеното масло на кубчета, добавете към сухата смес, разбъркайте с вилица. Добавете яйцата, разбърквайте и омесете на ръка еластично тесто. Охладете за 30 минути.
Покрийте формата с пергамент. Разделете тестото на 2 части. По-голямата част нека бъде основата с високи страни, а от по-малката направете лентички както е показано на снимката
Разстилайте конфитюра над основата, украсете с лентичките
Печете за около половин час на 180 градуса.
Пай "Кръгъл петел"
Друга проста версия на сладкишче, където сладкото е част от тестото.
Какво ви е необходимо:
1 кг брашно;
1 яйце;
1 бурканче конфитюр (за предпочитане касис, горски плодове или сливи);
1 ч.л. сода, угасена с оцет;
20 г масло;
50 g пудра захар
Как да си го приготвите:
Пресейте брашното в дълбока купа, добавете яйцето, разбъркайте. Добавете конфитюра и отново разбъркайте добре. Добавете газираната сода и отново я разбъркайте.
Намажете формата с масло, разпределете равномерно тестото. Печете половин час на 200 градуса.
Поръсете с канела или пудра захар.Може да бъде покрит с шоколадова глазура
Печена торта с конфитюр
Тази проста торта може да се сервира за малък домашен празник. Деликатен блат и ароматно сладко - най-добрата комбинация
Какво ви е необходимо:
5 яйца;
80 грама брашно;
1 супена лъжица нишесте;
0.5 кг захар;
10 г ванилия
Как да си я приготвя:
Разделете белтъците от жълтъците, изпратете белтъците в хладилника. Жълтъците разбийте със захарта и ванилията
Пресейте брашното, разбъркайте с нишестето и добавете към жълтъчната смес.
Разбийте белтъците на гъста пяна, комбинирайте двете маси, леко разбъркайте.
Намажете формата с масло, поръсете с брашно. Поставете тестото.
Печете блата за около час, оставете във фурната още 10 минути след като я изключите и едва след това го извадете. Охладете за 1,5 часа. Нарежете го наполовина и щедро намажете всяка част с конфитюр, слепете ги
Украсете тортата с пресни или сушени плодове, ядки или просто поръсете с пудра захар.
Някои от тези торти не изискват много усилия, а за други трябват съвсем малко. Но резултатът е винаги удоволствието за близките. Не забравяйте да ги споделите!