6-те най- добри маринати за пилешко месо, които всяка домакиня трябва да знае

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
6-те най- добри маринати за пилешко месо, които всяка домакиня трябва да знае
6-те най- добри маринати за пилешко месо, които всяка домакиня трябва да знае
72513
6-те най- добри маринати за пилешко месо, които всяка домакиня трябва да знае
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички обожаваме пилешко месо- дали печено на фурна или пък хубави пържолки на скара, вариации всякакви. Но основното нещо в което се крие вкуса на сочно, хрупкаво месо е киснатото в точната марина преди това.

Затова днес сме ви събрали най- добрите маринати, с които пилето ви ще стане перфектно

марина за пиле

Ако проверите фризера у дома си, може свинско или говеждо да няма, но пилешко със сигурност. Пилешките криле, филето и бутчета поне някое от тези неща ще намерите. Вярно е, че понякога това месо се оказва сухо и прибягваме до кетчуп и майонеза, които не са чак толкова полезни Ето защо решихме да ви помогнем и да ви предложим шестте най-добри маринати за вашия любим продукт.

 

бирена марина

марина за пиле

Опитали ли сте да мариновавате пилето с бира? Комплект от съставки и наистина богат и перфектен за марината. Всяка от тях има своя собствена, много специална роля. Но за нас резултатът е важен. И той, между другото е отличен.

 

съставки

200 мл соев сос
150 г мед
200 мл бира
2 скилидки чесън
1 щипка червен пипер
1 клонка от розмарин

 

подготовка

Пресовайте чесъна. Смесете го с всички съставки. Залейте пилето с бира. Оставете месото в хладилника за една нощ .

марина за пиле

Никой приятел няма да може да отгатне всички съставки обзалагаме се. Но определено ще оближете пръстите си и ще поискате още една порция. Може да се обзаложим! 

 

пикантна марина

Трудно е да се намери по-добра опция, ако искате пикантно пиле. Марината е лесна. Трябват ви само пет съставни части и кралицата на марината е на масата ви, разбира се. И за любителите особено на пикантно месо ви съветваме да не спестявате червения пипер.

 

съставки

1 лук
3 скилидки чесън
30 ml лимонов сок
Сол, червен пипер на вкус

подготовка

Начукайте чесъна и лука. Поръсете зеленчуците с подправки. Разбъркайте добре. Добавете лимонов сок. Залейте пилешкото филе със сместа. Оставете го за 6 часа .

марина за пиле

Идеалният вариант е да го оставите за една нощ. Подготовката ще отнеме 10-15 минути. Но тогава месото ще бъде толкова нежно и пикантно, че все още на масата ще започнете да говорите кога пак ще направите

 

винена марина

марина за пиле

По отношение на марината с алкохол и месо трябва да експериментирате. Тук например версията с вино е невероятно вкусна. Какво да кажете, винаги е по-добре да се уверите сами.

 

съставки

400 мл сухо червено вино
8 супени лъжици зехтин
1 клонка розмарин
Сол, пипер, мащерка на вкус

подготовка

Нищо сложно смесете всичко и изсипете месото вътре да се маринова. При стайна температура , половин час е достатъчно, за да бъде мариновано пилето. И тогава можете да готвите по обичайния начин във фурната.

марина за пиле

Изберете тази марина и перфектната вечеря ви е гарантирана. Всеки празник ще бъде дори по-вкусен с това ястие.

 

Пикантна марина

марина за пиле

Какво може да е по-добре от пикантно месо за вечеря ? Може би знаете по-добър вариант, но 80% от вашите приятели ще са в солидарност с нашето мнение. Проверете го. 

съставки

2 лука
4 супени лъжици зехтин
Сол, лют червен пипер, черен пипер на вкус
2 дафинов лист

подготовка

Смачкайте лука. Смесете с останалите съставки. Залейте месото. Оставете настрана за 6 часа .

марина за пиле

Пилето става много пикантни. Ако сте любители на лютото това месо ще бъде перфектно. 

 

италианска марина

марина за пиле

В слънчевите европейски страни всеки следва тази рецепта. Няма майонеза и зехтин, вместо копър и магданоз - италиански билки. Е, няма как без цитрусови плодове.

съставки

25 ml лимонов сок
5 супени лъжици зехтин
1 ч.л. чесън на прах
Сол, черен пипер, сухи италиански билки на вкус

подготовка

Нарежете филето на филийки. Добавете всички подправки. Налейте зехтина и лимоновия сок. Смесете добре всичко. Оставете го за половин час . И после гответе

Да, италианските билки и зехтин са основното тайно оръжие на тази марината. Използвайте ги добре

марина с грейпфрут

Оригинална, много. Така пилето ви ще стане перфектното по време на празника . За да изненадате и завладеете вички с кулинарните си умения, трябва да смесите само няколко съставки.

съставки

1 грейпфрут
1 лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици винен оцет
200 ml вода

подготовка

Нарежете чесъна и лука. Смесете ги със сокът от грейпфрут и другите съставки. Изсипете сместа на пилето. Оставете за 4 часа .

марина за пиле

Не трябва да експериментирате, ако грейпфрутът не е сред любимите ви плодове. Като алтернатива можете да използвате прясно изцеден портокалов сок . Но ще бъде напълно различна марината и различен вкуса.

Човек често чува и чете, че съвременните домакини все още мариноват пилешкото месо в майонеза. Първо, не е толкова вкусно. На второ място, не е полезно. Време е да се откажете от старите си навици и да започнете със здравословната храна .

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft