Всички обожаваме пилешко месо- дали печено на фурна или пък хубави пържолки на скара, вариации всякакви. Но основното нещо в което се крие вкуса на сочно, хрупкаво месо е киснатото в точната марина преди това.
Ако проверите фризера у дома си, може свинско или говеждо да няма, но пилешко със сигурност. Пилешките криле, филето и бутчета поне някое от тези неща ще намерите. Вярно е, че понякога това месо се оказва сухо и прибягваме до кетчуп и майонеза, които не са чак толкова полезни Ето защо решихме да ви помогнем и да ви предложим шестте най-добри маринати за вашия любим продукт.
бирена марина
Опитали ли сте да мариновавате пилето с бира? Комплект от съставки и наистина богат и перфектен за марината. Всяка от тях има своя собствена, много специална роля. Но за нас резултатът е важен. И той, между другото е отличен.
съставки
200 мл соев сос
150 г мед
200 мл бира
2 скилидки чесън
1 щипка червен пипер
1 клонка от розмарин
подготовка
Пресовайте чесъна. Смесете го с всички съставки. Залейте пилето с бира. Оставете месото в хладилника за една нощ .
Никой приятел няма да може да отгатне всички съставки обзалагаме се. Но определено ще оближете пръстите си и ще поискате още една порция. Може да се обзаложим!
пикантна марина
Трудно е да се намери по-добра опция, ако искате пикантно пиле. Марината е лесна. Трябват ви само пет съставни части и кралицата на марината е на масата ви, разбира се. И за любителите особено на пикантно месо ви съветваме да не спестявате червения пипер.
съставки
1 лук
3 скилидки чесън
30 ml лимонов сок
Сол, червен пипер на вкус
подготовка
Начукайте чесъна и лука. Поръсете зеленчуците с подправки. Разбъркайте добре. Добавете лимонов сок. Залейте пилешкото филе със сместа. Оставете го за 6 часа .
Идеалният вариант е да го оставите за една нощ. Подготовката ще отнеме 10-15 минути. Но тогава месото ще бъде толкова нежно и пикантно, че все още на масата ще започнете да говорите кога пак ще направите
винена марина
По отношение на марината с алкохол и месо трябва да експериментирате. Тук например версията с вино е невероятно вкусна. Какво да кажете, винаги е по-добре да се уверите сами.
съставки
400 мл сухо червено вино
8 супени лъжици зехтин
1 клонка розмарин
Сол, пипер, мащерка на вкус
подготовка
Нищо сложно смесете всичко и изсипете месото вътре да се маринова. При стайна температура , половин час е достатъчно, за да бъде мариновано пилето. И тогава можете да готвите по обичайния начин във фурната.
Изберете тази марина и перфектната вечеря ви е гарантирана. Всеки празник ще бъде дори по-вкусен с това ястие.
Пикантна марина
Какво може да е по-добре от пикантно месо за вечеря ? Може би знаете по-добър вариант, но 80% от вашите приятели ще са в солидарност с нашето мнение. Проверете го.
съставки
2 лука
4 супени лъжици зехтин
Сол, лют червен пипер, черен пипер на вкус
2 дафинов лист
подготовка
Смачкайте лука. Смесете с останалите съставки. Залейте месото. Оставете настрана за 6 часа .
Пилето става много пикантни. Ако сте любители на лютото това месо ще бъде перфектно.
италианска марина
В слънчевите европейски страни всеки следва тази рецепта. Няма майонеза и зехтин, вместо копър и магданоз - италиански билки. Е, няма как без цитрусови плодове.
съставки
25 ml лимонов сок
5 супени лъжици зехтин
1 ч.л. чесън на прах
Сол, черен пипер, сухи италиански билки на вкус
подготовка
Нарежете филето на филийки. Добавете всички подправки. Налейте зехтина и лимоновия сок. Смесете добре всичко. Оставете го за половин час . И после гответе
Да, италианските билки и зехтин са основното тайно оръжие на тази марината. Използвайте ги добре
марина с грейпфрут
Оригинална, много. Така пилето ви ще стане перфектното по време на празника . За да изненадате и завладеете вички с кулинарните си умения, трябва да смесите само няколко съставки.
съставки
1 грейпфрут
1 лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици винен оцет
200 ml вода
подготовка
Нарежете чесъна и лука. Смесете ги със сокът от грейпфрут и другите съставки. Изсипете сместа на пилето. Оставете за 4 часа .
Не трябва да експериментирате, ако грейпфрутът не е сред любимите ви плодове. Като алтернатива можете да използвате прясно изцеден портокалов сок . Но ще бъде напълно различна марината и различен вкуса.
Човек често чува и чете, че съвременните домакини все още мариноват пилешкото месо в майонеза. Първо, не е толкова вкусно. На второ място, не е полезно. Време е да се откажете от старите си навици и да започнете със здравословната храна .