6 яйца, чаша захар и чаша брашно - перфектният блат за огромна семейна торта. Реже се лесно и не се рони:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
6 яйца, чаша захар и чаша брашно - перфектният блат за огромна семейна торта. Реже се лесно и не се рони:
6 яйца, чаша захар и чаша брашно - перфектният блат за огромна семейна торта. Реже се лесно и не...
46577
6 яйца, чаша захар и чаша брашно - перфектният блат за огромна семейна торта. Реже се лесно и не се рони:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Иска ли ви се да направите наистина огромна семейна торта ? От тези, които са високи по 15 см и пълни с вкусен крем? Нищо по-лесно! Ние имаме и рецептата за перфектния блат , и списъка с продуктите за перфектния тортен блат за грамадна семейна торта ! Реже се лесно и не се рони - какво повече може да иска човек?

Перфектният блат за огромна семейна торта

Продукти:

Съд за печене с диаметър 24 сантиметра

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч.

захар

6 яйца

1 ч.л. сода (или бакпулвер - 1,5 ч.л.)

1 с.л. лимонов сок или 9% оцет

Приготвяне:

В дълбока купа разбийте захарта и яйцата с миксер. Това ще ви отнеме не повече от 1,5 -2 минути. Трябва да получите доста гъста и пухкава бяла смес.

Важно е да знаете! Когато биете с миксер, скоростта трябва да се увеличава постепенно, от най-ниската към най-високата.

Ако пяната е пухкава и гъста, а бъркалките на миксера оставят следи, тогава вече няма нужда да биете.

Угасете содата с оцета (лимоновия сок) и разбъркайте добре.

Ако ползвате бакпулвер, смесете го с брашното.

Започнете бавно да добавяте брашното към яйчената смес, като бъркате внимателно отдолу-нагоре с лопатка или шпатула.

Покрийте дъното на формата с хартия за печене и намажете леко с олио. 

Намажете и страните на формата с олио, но не забравяйте, че ако прекалите, блатът може да не се издигне както трябва.

Изсипете тестото във формата и сложете във фурната, която предварително е загрята на 180 градуса.

Печете от 40 до 60 минути. Проверете готовността на блата с дървено шишче. Ако шишът остане сух, тортата е напълно изпечена.

За да извадите лесно блата, той трябва да бъде достатъчно охладен. След това отворете пръстена и извадете върху чиния - обърнете блата и отстранете хартията за печене.

След пълно охлаждане разделете блата на 3-4 части, намажете с любимия си крем и оформете тортата по желание.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft