6 вида солени бонбони от една смес! Уникални на вид и различни на вкус - трябва да ги опитате всичките:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
6 вида солени бонбони от една смес! Уникални на вид и различни на вкус - трябва да ги опитате всичките:
6 вида солени бонбони от една смес! Уникални на вид и различни на вкус - трябва да ги опитате...
5772
Източник: За Жената
6 вида солени бонбони от една смес! Уникални на вид и различни на вкус - трябва да ги опитате всичките:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Остават броени часове до Новата година и ако още не сте решили какво предястие да поднесете на гостите, непременно вижте следващата ни идея:

Днес отново ви представяме рецепта за солени топчета , като вид предястие, което може да се приготви от различни съставки.

Тъй като се изяждат на една хапка, те позволяват на гостите да опитат няколко различни вкуса, поради което ще станат любимата закуска на празничната трапеза. Ето какво ви трябва за основната смес на вкусните и оригинални Солени бонбони :

Солени бонбони

Продукти:

  • 250 г твърдо сирене (кашкавал)
  • 5 твърдо сварени яйца
  • 2-3 скилидки чесън или на вкус
  • няколко лъжички майонеза според нуждите
  • сол и смлян черен пипер на вкус

Приготвяне:

продукти солени бонбони

Снимка: YouTube

В голяма купа смесете съставките за основната смес (настържете сиренето, яйцата и скилидките чесън).

Добавете майонезата постепенно, за да прецените колко ще ви трябва (приблизително 3 пълни супени лъжици).

смес солени бонбони

Снимка: YouTube

Трябва да се получи средно мека смес, която лесно се оформя. Разделете тази смес на 5 или 6 части (тъй като основната смес е бяла, можете да направите и бели топки).

1. ВАРИАНТ: Към една част от основната смес добавете 100 г настъргани рулца от раци (може да ги намерите замразени) и една пълна лъжица майонеза, след което разбъркайте до гладкост.

бонбони с рулца от раци

Снимка: YouTube

След това сложете найлонови кухненски ръкавици, навлажнете ги и оформете топчета. Загребвайте с малка лъжица, така че да са приблизително равни, а в средата на всяка топка сложете по една зелена маслина и ги оваляйте в настъргани рулца от раци.

2 ВАРИАНТ: Към основната смес се добавя половин краставица, нарязана/настъргана и изцедена от сока. Може да не е необходимо да добавяте майонеза към тази смес, тъй като краставиците са влажни. Поставете малко парче пушена сьомга във всяка топка и оваляйте половината в бял сусам и половината в черна сусамова смес.

бонбони бял и черен сусам

Снимка: YouTube

3. ВАРИАНТ: Към основната смес се добавя ситно настърган морков и се разбърква до гладкост. Във всяко от топчетата се поставя по една малка орехова ядка, след което се овалват в смлени орехи или смлени солети.

солени бонбони варианти

Снимка: YouTube

4. ВАРИАНТ: В основната смес добавете около 50 грама ситно нарязана пушена сьомга и още толкова ситно нарязан зелен лук или див лук. Ако е необходимо, добавете чаена лъжичка майонеза, за да се получи фина смес за формоване. Оваляйте топчетата в сух зелен копър (или пресен).

зелени топчета

Снимка: YouTube

5. ВАРИАНТ: В основната смес добавете шепа ситно нарязани сушени домати, разбъркайте добре, след което сложете по една зелена маслина в оформените топчета. Оваляйте ги в червен пипер на прах.

червени солени бонбони

Снимка: YouTube

Ето колко красиво изглеждат всички, подредени на празничната трапеза:

предястие топчета

Снимка: YouTube

солени бонбони варианти

Снимка: YouTube

Да ви е сладко и весели празници!

плато солени топки

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft