Японките се славят с добре поддържан външен вид. Винаги фини и елегантни.
От BrightSide представят някои от хранителните навици на японските, които ги поддържат млади и слаби.
Ето и кои са те:
Богат и балансиран хранителен режим
Заблуда е, че жените в Япония се хранят само със суши.
През зимата се консумира повече месо, горещи напитки, особено топли супи. През лятото се залага на студените ястия, морски дарове и салати.
Методи на готвене
Традиционната японска кухня използва предимно задушаването, печене или пържене в специален тиган, с много малко мазнина, като основен метод за приготвяне на ястия. Зеленчуците са нарязани, за да изглеждат по-добре, но и се готвят по-бързо. Предимството на тези методи е, че храните запазват много от хранителните си свойства.
Японките не прекаляват с подправките. Стараят да запазят вкусовете и ароматите на използваните продукти. Същината на японската кухня е в естествената красота, цвят и аромат.
Храненето в Япония е ритуал. Консумират храната бавно, на малки хапки и порции. Рядко използват излишни украси и декорации за чиниите. Акцентът е върху сервираната храна.
Оризът може да присъства на трапезата по всяко време, включително за закуска. При всяко хранене се поднася чай, а сред традиционните мезета е сурово конско месо, нарязано на тънко (басаши).
Природното чудо, което лекува, успокоява и тонизира (видео)
Закуската - основното хранене за деня
Храненето сутрин е най-важното в Япония. Закуската включва няколко ястия - риба, ориз, омлети, водорасли, чай, супа с мисо (традиционна японска подправка)
Зеленият чай подобрява паметта
Нищо сладко за десерт
Десертите се срещат изключително рядко.
Японците имат много и различни бонбони, но не толкова торти и кремове.
Обичат и мочи, вид десерт. Прави се от бял лепкав ориз, който се приготвя чрез желиране. Обикновено в Япония този десерт се прави на специална церемония, която се нарича „мочитцуки". Консумира се целогодишно, но е традиционен десерт за Нова година.