6 рецепти на Виктория Бутенко, която е успяла да излекува семейството си и много хора по света

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
6 рецепти на Виктория Бутенко, която е успяла да излекува семейството си и много хора по света
16305
Снимков материал: pixabay.com
6 рецепти на Виктория Бутенко, която е успяла да излекува семейството си и много хора по света

Виктория Бутенко е успяла да излекува семейството си и много хора по света благодарение на суровоядството

 

Кремсупа от ядки

Смесете в блендер 1 чашка кашу или орехи с чаша вода до гладка консистенция. Добавете още вода, 1/4 чаша зехтин, 2-3 фурми, 1 чаша корен от целина, люти чушки на вкус, 1-2 скилидки чесън и морска сол.

Смесете добре. Получавате основната кремсупа. Всеки път добавяйте по една от следните съставки: броколи, гъби, домати, царевица, грах. Така ще получите различен вкус.

 

Растителни бургери

Смелете 1/2 кг белено слънчогледово семе. Добавете 1 кг морковена каша (останала след приготвяне на сок), 2 кг каша от целина (пак останала от сок), 1 настъргана глава лук, 1 банан, сока на 3 лимона, 3 с.л. зехтин, люта чушка, 1 ч.л. подправка за пиле, малко морска сол. Смесете добре. Оформете като бургери върху листа салата.

 

Пикантно бадемово сирене

Смесете в купа 2 чаши смлени бадеми, 2 с.л. зехтин, 1/2 чаша лимонов сок, 1/2 чаша нарязан лук, 1/2 чаша нарязани червени чушки, морска сол на вкус. Украсете с доматчета чери.

 

Слънчев пастет

Смелете в кухненски робот следните съставки: 2 чаши слънчогледово семе, киснато една нощ, 1/2 чаша орехи, 1 чаша ситно нарязана целина, 2 с.л. зехтин, 1/2 чаша лимонов сок, 1 с.л. босилек, 2 скилидки чесън, морска сол на вкус. Със сместа може да напълните чушки или да я сервирате увита в зелево листо.

 

Нешоколадова торта

За блата смесете 1 чаша смлени ядки, 1 чаша стафиди, 1 чаша брашно от рожков, 1 с.л. олио, 1 ч.л. ванилия, 1/4 ч.л. индийско орехче, добре смлени кори от 4 мандарини. Оформете блат с дебелина около 2 см, отгоре поръсете с 1 чаша сушени сини сливи (накиснати за 1-2 часа и смлени). Направете толкова блата, колкото искате. За глазура смесете 1 чаша авокадо, 1 ч.л. зехтин, 3 с.л. нектар от агаве, сока на 1 лимон, 1 ч.л. ванилия, 4-5 с.л. сурово брашно от рожков. Намажете гладко върху блата, гарнирайте с плодове и ядки.

 

Сусамови бисквити

Смесете 2 чаши стафиди и сока от един портокал в робот до получаване на гладко пюре. Добавете го в купа с 5 чаши каша от сусамово семе (предварително накиснато във вода и отцедено). Подправете с 3 с.л. нектар от агаве или друг естествен плодов подсладител. Разбъркайте добре. Разстелете сместа върху хартия за печене и нарежете на квадрати. Поръсете с маково семе и изсушете за 12-15 часа.

В книгата си „12 стъпки към суровоядството“ Виктория Бутенко дава различни съвети как да добавим различен вкус към храната с естествени продукти. Разбира се, сурови.

За кисело: лимон, червени боровинки, ревен, лимонова трева, киселец, лапад, домати, кисело зеле или ябълков оцет.

За сладко: сушени плодове-смокини, фурми, сини сливи, стафиди; пресни плодове – банан, манго, праскова, круша; ябълков сок, портокалов, нектар от агаве, мед, листа от стевия.

За пикантно: чесън, лук, джинджифил, синапени листа или семена, репички, хрян, уасаби, водорасли, босилек, копър, кориандър.

За горчиво: целина, цикория, чесън, лук, глухарче, дафинов лист, градински чай, подправки за птиче месо.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft