6-те най- бързи и лесни сладкиши, които са удоволствие за всяка домакиня

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
6-те най- бързи и лесни сладкиши, които са удоволствие за всяка домакиня
6-те най- бързи и лесни сладкиши, които са удоволствие за всяка домакиня
68923
6-те най- бързи и лесни сладкиши, които са удоволствие за всяка домакиня
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви предложим 6 уникални рецепти- бързи, лесни и вкусни, какво повече може да иска една домакиня

Всяка домакиня смята, че е добре да затвори през лятото и есента колкото е възможно повече бурканчета със сладко . Но ако различни туршии могат просто да бъдат сервирани за обяд или вечеря, то конфитюрът и сладкото не винаги 

Разбира се, можете да сервирате конфитюр на хляб или домашни кифли. Но ще бъде много по-ефективно да печете сладкиши с него! Редакторите ни днес събраха за вас най-простите и най-вкусни рецепти, според които можете да готвите поне веднъж седмично, като се насладите на магически аромат и уникален вкус .

 

Бърз пай с пълнеж сладко по ваш избор

Бърз пай с пълнеж сладко по ваш избор

Тази торта е много проста, за да се подготви - просто разбъркате всичко и печете, а вкусът й със сигурност ще угоди на всички!

Какво ви е необходимо:

1 кофичка кисело мляко;
1 бурканче ягодово или друго плодово сладко;
0.5 кг захар;
1 ч.л. сода;
2 яйца;
2 кг брашно.

Как да си го приготвите:

Омесвате яйцата със захар, изсипете киселото мляко и конфитюра, разбърквате. Добавете пресятото брашно, сода на малки порции и смесете до еднородна консистенция.
Намажете формата с масло, изсипете тестото, гладко. Печете 45 минути на 180 градуса.
Поръсете готовата торта с пудра захар и гарнирайте с пресни или консервирани плодове 

Торта или пай от ябълки

Торта от ябълки

Конфитюрът от ябълки обикновено е гъст, което е идеално за този пай. Можете също да вземете сладко от круши

Какво ви е необходимо:

200 g захар;
200 г масло;
5 яйца;
400 g брашно;
2 ч.л. бакпулвер;
125 ml прясно мляко;
900 г конфитюр от ябълки.

Как да си го приготвите:

Потопете в меко масло захарта, докато не се разтопи добре. Добавете яйцата едно по едно и разбъркайте заедно.
Пресейте брашното с бакпулвер, изсипете го в тестото и отново разбъркайте.
Отделете една четвърт от тестото, прехвърлете го в купа, добавете млякото и разбъркайте.
Сложете фолио във формата, в която ще го печете, с четка с масло намажете добре да не залепне. Изсипете по-голямата част от тестото, внимателно разстилайте сладкото с лъжица. Изсипете останалото тесто, гладко.
Печете около 50 минути на 180 градуса.
Охладете, поръсете с пудра захар и, ако желаете, канела.

Сладкиш от сини сливи

Сладкиш от сини сливи

Този сладкиш се готви лесно и е изящен и елегантен. Ако го охладите и разрежете на правоъгълници, можете да служи като бисквита за чай.

Какво ви е необходимо:

3/4 пакет захар;
200 г масло или маргарин;
2 яйца;
1 ч.л. ванилия
1/4 ч.

л.газирана сода;
0,5 ч.л. сол;
1,5 кг брашно;
500 г конфитюр по ваш избор (със сливи става страхотен сладкиша)

Как да го приготвите:

Разбъркайте охладеното масло със захарта, добавете сода, сол и пресятото брашно. Месете тестото на ръка.
Разделете тестото на половина и сложете двете парчета във фризера за 20 минути. Настъргайте половината на едро ренде, нанесете другата част ан дъното хубаво разгърната и намажете обилно със сладко отгоре. Над сладкото поръсете с настърганото тесто
Печете около половин час на 200 градуса.
Леко охладете, ако желаете, поръсете с пудра захар и сервирайте на масата.

Пай на Линц

Пай на Линц

Първата рецепта за тази австрийска сладкарски изделия е записана повече от 350 години и все още не губи популярността си.

Какво ви е необходимо:

100 грама масло;
200 грама брашно;
80 грама орехи;
1 яйце;
0,5 ч.л. сода;
1 щипка канела;
1 щипка сол;
200 г гъсто сладко по ваш избор

Как да си го приготвите:

Начукайте ядките. Разбъркват се добре с пресятото брашно, захарта, канелата и содата.
Нарежете омекотеното масло на кубчета, добавете към сухата смес, разбъркайте с вилица. Добавете яйцата, разбърквайте и омесете на ръка еластично тесто. Охладете за 30 минути.
Покрийте формата с пергамент. Разделете тестото на 2 части. По-голямата част нека бъде основата с високи страни, а от по-малката направете лентички както е показано на снимката
Разстилайте конфитюра над основата, украсете с лентичките
Печете за около половин час на 180 градуса.

Пай "Кръгъл петел"

Пай

Друга проста версия на сладкишче, където сладкото е част от тестото. 

Какво ви е необходимо:

1 кг брашно;
1 яйце;
1 бурканче конфитюр (за предпочитане касис, горски плодове или сливи);
1 ч.л. сода, угасена с оцет;
20 г масло;
50 g пудра захар

Как да си го приготвите:

Пресейте брашното в дълбока купа, добавете яйцето, разбъркайте. Добавете конфитюра и отново разбъркайте добре. Добавете газираната сода и отново я разбъркайте.
Намажете формата с масло, разпределете равномерно тестото. Печете половин час на 200 градуса.
Поръсете с канела или пудра захар.Може да бъде покрит с шоколадова глазура

Печена торта с конфитюр

Печена торта с конфитюр

Тази проста торта може да се сервира за малък домашен празник. Деликатен блат и ароматно сладко - най-добрата комбинация

Какво ви е необходимо:

5 яйца;
80 грама брашно;
1 супена лъжица нишесте;
0.5 кг захар;
10 г ванилия

Как да си я приготвя:

Разделете белтъците от жълтъците, изпратете белтъците в хладилника. Жълтъците разбийте със захарта и ванилията
Пресейте брашното, разбъркайте с нишестето и добавете към жълтъчната смес.
Разбийте белтъците на гъста пяна, комбинирайте двете маси, леко разбъркайте.
Намажете формата с масло, поръсете с брашно. Поставете тестото.
Печете блата за около час, оставете във фурната още 10 минути след като я изключите  и едва след това го извадете. Охладете за 1,5 часа. Нарежете го наполовина и щедро намажете всяка част с конфитюр, слепете ги
Украсете тортата с пресни или сушени плодове, ядки или просто поръсете с пудра захар.

Някои от тези торти не изискват много усилия, а за други трябват съвсем малко. Но резултатът е винаги удоволствието за близките. Не забравяйте да ги споделите!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft