Правилното хранене и какво трябва да знаем за него. На първо място, това е диета, създадена по такъв начин, че да се чувствате най-удобно и комфортно в тялото си. Трябва да се помни, че дори супер полезните продукти могат да причинят неприятни усещания, например, подуване.
Подуването не е случайна реакция на тялото. Разбира се, в много отношения е доста индивидуално, но често е провокирано от последното хранене. Всеки знае кои са вредните храни, но повярвайте ми, в менюто ви има и други еднакво агресивни продукти, с които трябва да внимавате
Продукти, които причиняват метеоризъм
Защо се появява подуването? Голямо количество газ - в резултат на ферментация , както и добра храна за бактериите, които са отговорни за това - захар . Да, да, те са виновни за това. Остава само да разберем за продуктите, които съдържат най-трудно асимилиращи се от тях.
лук
Трудно е да се повярва, но лукът е един от най -сладките зеленчуци . Това става видимо само след топлинна обработка, преди това сладостта му се крие под естествената горчивина. Фруктозата, съдържаща се в лука, причинява силно газиране .
диня
Никой не се съмнява в сладостта на динята. Освен това, тя се състои от повече от 90% вода и принадлежи към диуретичните продукти . Трудно е да се намери храна, която може да донесе повече дискомфорт на отделителната система, отколкото диня.
чесън
Чесънът съдържа толкова много фруктоза, че пръстите ви стават лепкави. Да, чесънът е не само лют, но и супер сладък .
къпина
Несъмнено много полезно и вкусна е къпината и се препоръчва да се добави към менюто на тези, които искат да запазят младостта в продължение на много години. Само в големи количества е по-добре да не се яде, защото съдържа полиоли . Тези вещества се използват за производството на подсладители, но те не се разграждат напълно и причиняват подуване.
ябълки
Доброто усвояване на фруктозата не се отдава на всички и реакцията на ябълките може да докаже това. Продукт, който е идеален за ферментация! Не без причина от ябълките се прави ябълково вино.
Бобови растения
Не само грахът (особено пресен) може да причини метеоризъм , но всички бобови растения, боб, леща или нахут.
манго
Това е един от най-сладките плодове и в същото време попада в списъка на продуктите с чудовищен излишък от фруктоза в състава. Фактът, че фруктозата в мангото е повече от глюкоза, води до дисбаланс и лошо усвояване на захарите . Няколко парчета манго могат да създадат идеална среда за ферментационни процеси .
И това не е пълен списък, но изброихме най-популярните продукти. Всеки знае за сливи и грах, но кой би помислил, че лука и чесъна могат да бъдат толкова агресивни? Споделете тези знания с останалите!