6 ябълки и 2 пакетчета пудинг: толкова е вкусен, че няма да погледнете друг ябълков сладкиш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
6 ябълки и 2 пакетчета пудинг: толкова е вкусен, че няма да погледнете друг ябълков сладкиш!
6 ябълки и 2 пакетчета пудинг: толкова е вкусен, че няма да погледнете друг ябълков сладкиш!
34055
6 ябълки и 2 пакетчета пудинг: толкова е вкусен, че няма да погледнете друг ябълков сладкиш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сезонът на ябълките ще е тук още малко, затова непременно трябва да опитате този ябълков сладкиш у дома! Толкова е вкусен, че е невъзможно е да се откъснеш от от него. Съчетанието от маслено тесто , пухкав ванилов крем и ароматен ябълков пълнеж е направо неустоимо! Ето го най-вкусният ябълков сладкиш с крем :

Ябълков сладкиш с ванилов крем

Продукти:

  • 3 чаши брашно (500 гр);
  • пакет маргарин (200-250 гр) или масло;
  • пакетче ванилия;
  • 1 ч.л. бакпулвер (или сода + лимонтузу);
  • 1 чаша захар с качул (200 гр.) - или на вкус;
  • 2 супени лъжици заквасена сметана;
  • 1 цяло яйце и 1 жълтък.

За крема:

  • ванилов пудинг (например, д-р Oetker) - 2 пакетчета по 40 гр.;
  • 6 с.л. захар;
  • 700 мл прясно мляко.

За плънката:

  • 6 средни ябълки от не твърди сортове;
  • 3 с.л.галета;
  • лимонов сок.

Формата за печене е с диаметър 28 см. 

Приготвяне:

  1. Смесете пресятото брашно с ванилията и бакпулвера. Добавете маслото и замесете тесто. Разделете на две части (една малко по-малка от другата), опаковайте ги във фолио и оставете в хладилника за 1,5 часа.
  2. Обелете ябълките, изрежете ядрото, наряжете на тънки филийки. Поръсете с лимонов сок, разбъркайте.
  3. Отмерете 0.5 литра мляко, загрейте го. В останалите 200 мл добавете пудинга и захарта, разбъркайте добре. Когато млякото кипне, добавете пудинга на тънка струйка, като разбърквате с тел. След това бавно оставете крема да заври, докато се появят мехурчетата, и изключете котлона.
  4. Намажете формата с масло. По-голямата част от тестото разстелете по дъното и страните на формата. Поръсете с галета и подредете ябълките на два реда.
  5. Излейте горещия крем върху ябълките.
  6. Разточете другото тесто, нарежете го на ленти и направете решетка на повърхността.
  7. Печете до готовност (около час на 200 градуса). Когато сладкишът е готов, извадете от фурната и поръсете с пудра захар отгоре.
  8. Поднесете сладкиша добре охладен, в противен случай кремът няма да има време да се сгъсти. 

ябълков сладкиш с крем


© Jemchyjinka.de

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft