Иска ли ви се да направите наистина огромна семейна торта ? От тези, които са високи по 15 см и пълни с вкусен крем? Нищо по-лесно! Ние имаме и рецептата за перфектния блат , и списъка с продуктите за перфектния тортен блат за грамадна семейна торта ! Реже се лесно и не се рони - какво повече може да иска човек?
Перфектният блат за огромна семейна торта
Продукти:
Съд за печене с диаметър 24 сантиметра
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч.
6 яйца
1 ч.л. сода (или бакпулвер - 1,5 ч.л.)
1 с.л. лимонов сок или 9% оцет
Приготвяне:
В дълбока купа разбийте захарта и яйцата с миксер. Това ще ви отнеме не повече от 1,5 -2 минути. Трябва да получите доста гъста и пухкава бяла смес.
Важно е да знаете! Когато биете с миксер, скоростта трябва да се увеличава постепенно, от най-ниската към най-високата.
Ако пяната е пухкава и гъста, а бъркалките на миксера оставят следи, тогава вече няма нужда да биете.
Угасете содата с оцета (лимоновия сок) и разбъркайте добре.
Ако ползвате бакпулвер, смесете го с брашното.
Започнете бавно да добавяте брашното към яйчената смес, като бъркате внимателно отдолу-нагоре с лопатка или шпатула.
Покрийте дъното на формата с хартия за печене и намажете леко с олио.
Намажете и страните на формата с олио, но не забравяйте, че ако прекалите, блатът може да не се издигне както трябва.
Изсипете тестото във формата и сложете във фурната, която предварително е загрята на 180 градуса.
Печете от 40 до 60 минути. Проверете готовността на блата с дървено шишче. Ако шишът остане сух, тортата е напълно изпечена.
За да извадите лесно блата, той трябва да бъде достатъчно охладен. След това отворете пръстена и извадете върху чиния - обърнете блата и отстранете хартията за печене.
След пълно охлаждане разделете блата на 3-4 части, намажете с любимия си крем и оформете тортата по желание.