7 козуначени трика за перфектното тесто и огромни конци:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
7 козуначени трика за перфектното тесто и огромни конци:
7 козуначени трика за перфектното тесто и огромни конци:
65475
Източник: i-woman
7 козуначени трика за перфектното тесто и огромни конци:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте от "страхливите" домакини, в чиито представи месенето на козунаци е свещенодействие, граничещо с магия, то днешните съвети са точно за вас! Първо трябва да ви кажем, че дори опитните домакини често срещат проблеми с приготвянето на козуначено тесто , просто защото допускат някоя от изброените по-долу грешки. В резултат козунакът прилича повече на кекс и дори да е вкусен, няма онази въздушност и прословутите конци. Ние от "За Жената" ще ви издадем всички тънкости на козунакоправенето , така че да се застраховате от провал и да успеете от първия път!

7 козуначени трика за перфектното тесто и огромни конци

1.

Използвайте микс от животинска и растителна мазнина. Половината от нея се добавя при първоначалното замесване на тестото, а останалата се прибавя постепенно при месенето.

2. На 1 кг брашно се слагат 250 гр захар, като е хубаво захарта да е разтворена в топло мляко.

3. Тестото се меси около 10 минути, а при необходимост се добавя още малко брашно, но не бива да става твърдо. Меси се, докато престане да лепне.

4. Маята трябва задължително да втаса предварително с част от млякото, захар и малко брашно. Никога не се добавя сол в първоначалната смес.

5. Задължително е готовото тесто да си удвои обема при втасването. Това може да отнеме от 1 до 3-4 часа. По-бавното втасване дава повече вкус на козунаците.

6. Задължително се меси в топла стая, така че при нужда затоплете предварително помещението, в което ще „действате”.

7. Козунакът трябва да се пече в навлажнена фурна - за целта сложете съд с вода във фурната, предварително загрята на 200 градуса.

Въоръжени с тези безценни съвети, сигурни сме, че тази година непременно ще успеете да изпечете перфектния козунак !

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft