22 Януари 2014
13228
Снимков материал: pixabay.com
Гарантираме си силна имунна система и крепко здраве, когато редовно хапваме чесън и лук . Един от немаловажните проблеми обаче, е твърде неприятната миризма на дъха, която остава след това.
Дори и след като ги консумираме само на вечеря, лошият ни дъх на следващата сутрин е също толкова непоносим. Трябва ли обаче това да ни лишава от полезните свойства на тези зеленчуци? За да се възползвате от тях, без това да пречи на комуникацията ви с околните, опитайте следните трикове срещу лошия дъх:
- изпийте чаша прясно мляко или айрян;
- сдъвчете стрък магданоз;
- изяжте резен лимон или само кората му;
- дъвчете кафе на зърна;
- сдъвчете няколко пресни семена от кардамон;
- правете гаргара или се жабурете с различни билкови отвари от: пелин, елша (листа), мента, жълт кантарион;
- не забравяйте основното -да почистите не само зъбите и венците, но и езика си.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари