7 причини защо трябва да го хапваме и е толкова полезно за здравето ни

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
7 причини защо трябва да го хапваме и е толкова полезно за здравето ни
30081
Снимков материал: pixabay.com
7 причини защо трябва да го хапваме и е толкова полезно за здравето ни

Напоследък се смята, че маслото е по-вредно, отколкото полезно. Казва се, че прекомерната консумация на този продукт може да причини развитие на атеросклероза на сърдечните съдове. Но вярно ли е това твърдение?

Тибетците, добре известни дълголетници, ядат масло със сол и зелен чай всеки ден. Кой знае, може би тази конкретна напитка е ключът към доброто здраве и впечатляващ живот. Както и да е, определено не си струва да се зачерква маслото от ежедневната диета и ние ще ви кажем защо.

 

Колко е полезно маслото

Маслото е източник на витамини Е, D, С и А. Както знаете, за да се абсорбира последния витамин от храните, са необходими мастни киселини, които се намират в маслото. Просто казано, за да извлечете максимума от морковите, трябва да използвате този зеленчук в комбинация с олио.

Мастните киселини на маслото, постъпвайки в тялото, не се отлагат в мастните тъкани, а напълно отиват за енергийното снабдяване на организма . Следователно, използвайки масло, е малко вероятно да се оправите, но за дълго време ще заглушите чувството на глад.

Маслото съдържа голямо количество антиоксиданти, които предотвратяват развитието на атеросклероза и дори рак.

Маслото е източник на йод , който също се усвоява добре в организма. Именно спадът в популярността на маслото в полза на маргарина се превърна в основната причина за избухването на епидемията от гуша (разширяване на щитовидната жлеза) в началото на миналия век.

Лекарите съветват да се приема масло за диария при деца и запек при възрастни .

Високото съдържание на витамин К2 в маслото предотвратява развитието на кариес и остеопороза.

Друга много полезна съставка в маслото е бутират (вид мастна киселина). Това вещество помага за намаляване на лошия холестерол в организма и повишава чувствителността към инсулин с внушителните 300%.

Безспорно най-полезно е домашното масло или закупеното висококачествено.

За съжаление, днес все по-често виждаме информация за опасностите от храната, но има добри новини. Споделете тази статия с приятелите си

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft