Топлите и слънчеви дни са идеалното време за малко събиране със семейство и приятели. Настроението е положително, денят е дълъг, а времето перфектно за парти на открито.
Съвет #1: Почисти грила основно
Петната от засъхнала мазнина и овъглени парченца храна не само са неприятни на вид, но също са и източник на бактерии и чудесен начин да развалиш добрия вкус на храната. Почисти хубаво грила преди да си помислиш да започнеш да печеш месото и зеленчуците. Не използвай агресивни почистващи препарати! Затопли предварително грила и изчисти засъхналата мазнина с глава лук. В най-добрия случай използвай грил с незалепващо покритие, който се почиства лесно.
Съвет #2: Намажи с мазнина скарата и плочата за печене
Умелото и правилно омазняване на скарата създава професионалното изпичане на храната върху грил. Ако печеш по-крехки и тънки парчета месо, риба или зеленчуци, заъдлжително добави мазнина, която ще ги предпази да не залепнат или прегорят. Освен това, ще подсили вкусовите качества.
Съвет #3: Печи бавно
Бавното готвене обикновено дава най-добрите кулинарни резултати. Печенето на грил трябва да бъде релаксираща дейност и да става сравнително бързо, но е добре да изпечеш месото и зеленчуците бавно и на ниска температура. По-този начин печеното месо няма да загуби сочността си и ще бъде много по-вкусно! Добра идея е да имаш под ръка бутилка с вода, за да пръскаш месото от време на време. Резултатът със сигурност ще е невероятен!
Съвет #4: Разнообразието прави майстора
Също и практиката, разбира се, но само истинското разнообразие на твоята трапеза ще убеди гостите ти, че си истински майстор на грил. Не приготвяй всеки път едно и също. Ще омръзне на твоите гости, а и ще загубиш предизвикателството и удоволствието в готвенето. Предложи разнообразие от печени на грил месо и зеленчуци на гостите си и те ще разберат, че си истински майстор на грила. Това не само ще докаже готварския ти талант и умения, но също и ще задоволи личния вкус на всеки гост. Приготви бургери, крехки ребърца, сочни пържоли, пикантни зеленчуци, омлети. Всичко това е лесно постижимо с Електрическа грил скара Астория. А перфектният вкус гарантиран!
Съвет #5: Мариновай и подправи
Вкусът на грил трябва да е сочен и добре изпечен. Как да го постигнем? Лесно е – мариновай и подправи всичко, за да има прекрасен вкус. Най-добрият избор е да го мариноваш и подправиш вечерта преди пикника, за да има достатъчно време да се абсорбират ароматните подправки.
Съвет #6: Обърни в точния момент
Има един обикновен трик за печене на грил за почти всички видове месо и зеленчуци, който гарантира отлични резултати. Печи от едната страна приблизително 60 процента от общото време за изпичане и обърни от другата страна за останалите 40 процента от времето. Гарантираш си невероятен вкус!
Съвет #7: Тествай Електрическа грил скара Астория
Подходяща за зеленчуци, месо, риба, скариди, яйца, сандвичи. Грилът е идеалното решение за хората, обичащи скара и барбекю. С Делимано Астория електрическа грил скара можеш да ги готвиш както навън, така и у дома. Перфектно и лесно преносимо решение за вилата, морето и къмпинга. Освен перфектния вкус, ще се насладиш на двойната повърхност за печене на плоча, а в същото време и на грил. Ще готвиш здравословно, с малко мазнина и без пържене! Грилът е с незалепващо и лесно за почистване покритие, което ще ти спести време и нерви.
Шеф Иво Петков я препоръчва горещо. Възползвай се от няколко идеи, споделени лично от него.