7 вредни храни, които бавно унищожават щитовидната ви жлеза, а вие дори не предполагате

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
7 вредни храни, които бавно унищожават щитовидната ви жлеза, а вие дори не предполагате
19768
Снимков материал: pixabay.com
7 вредни храни, които бавно унищожават щитовидната ви жлеза, а вие дори не предполагате

Щитовидната жлеза е малък, но много важен орган на нашето тяло. Той произвежда хормони, които контролират метаболизма и енергията в човешкото тяло. Той също контролира растежа и узряването на тъканите. Работата на щитовидната жлеза може да бъде нарушена от всяка дреболия, а запазването му й в норма е просто необходимо за нормалния човешки живот.

Неправилното хранене може да наруши функционирането на щитовидната жлеза, което от своя страна ще доведе до автоимунни заболявания, затлъстяване и хипотиреоидизъм . Ето защо е важно не само редовно да се използват здравословни храни за щитовидната жлеза , но и да се премахне от диетата това, което може да й навреди. Какво наистина "унищожава" нашата щитовидна жлеза? Да видим!

зеле

Въпреки това, че е много вкусно и нискокалорично, в суровия си вид, всеки от неговите сортове може да наруши естествения баланс на йода и да повлияе на метаболизиращите функции на щитовидната жлеза. Ако не можете да се откажете от използването на зеле, направете му топлинна обработка.

соя

На вниманието на вегетарианците! Ако в диетата ви липсва йод, то е абсолютно невъзможно да се използва соя. Това може да доведе до нарушаване на органа и до образуването на гуша на щитовидната жлеза . Можете да проверите нивото на йод в специална лаборатория или като се консултирате с лекар.

Без глутен

Също така, не злоупотребявайте с продукти, съдържащи глутен. В големи количества, това вещество уврежда щитовидната жлеза и оказва неблагоприятно въздействие върху нейната функция. Днес, глутенът се намира в много храни , така че внимателно четете съставките на опаковката и контролирайте диетата си.

скумрия

При заболявания на щитовидната жлеза е силно препоръчително да се използват морски дарове, защото те са богати на йод. Подобно на него химично вещество - живак - съдържащо се в скумрията . Щитовидната жлеза активно абсорбира живака, като по този начин го натрупва в тялото. Това усложнява производството на хормони и увеличава риска от развитие на автоимунни заболявания.

захар

Нарушената функция на щитовидната жлеза често провокира началото на диабет . Захарта играе ролята на допълнителен фактор, който увеличава риска от това заболяване. Лекарите препоръчват намаляване на консумацията на захар до минимум при проблеми с щитовидната жлеза или преминаване към естествени подсладители.

сода

Хранителните добавки и нереалното количество захар в тези напитки не подминават дори и най-здравите щитовидни жлези. Да не говорим за лошите ефекти върху стомаха и устната кухина. Редовната консумация на захарни газирани напитки води до развитие на сериозни заболявания и нарушения в работата на щитовидната жлеза.

алкохол

Съгласете се, алкохолът по принцип е лош за човешкото тяло. Но също така нарушава производството на хормони на щитовидната жлеза . Това е изпълнено със значително намаляване или увеличаване на хормоналните нива, което е лошо. Същото се отнася и за необичайното потребление на кафе .

Ако имате проблем с щитовидната жлеза , опитайте се да стоите настрана от продуктите, изброени по-горе. Не забравяйте, че е много по-трудно да се лекуват болести, отколкото да се предпазват от тях. И, разбира се, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар. Споделяйте полезна информация с приятели и бъдете здрави!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft